21 Temmuz 2024 19:23

Kocaeli'de sokak hayvanları tasarısına tepki: Bunun adı ölüm yasası

Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği, sokak hayvanlarını öldürmeye yönelik yasa tasarısına karşı eylem düzenledi.

fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cem KARATAŞ
Kocaeli

Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği, Meclis komisyonuna getirilen sokak hayvanları yasasına karşı eylem düzenledi. Görevinin yerine getirmeyen belediye ve yetkililerin suçu hayvanlara yüklediğini belirten hak savunucuları ölüm yasasının geri çekilmesini istedi.

AKP'nin sokak hayvanlarını öldürme yasasına karşı Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği basın açıklaması gerçekleştirdi.

İzmit İnsan Hakları Parkında gerçekleştirilen açıklamada konuşan Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selma Pilatin, "Kısırlaştırma seferberliği ilan edilmeden popülasyonun önüne geçmek mümkün değildir" dedi.  

Kısırlaştırılma yapmayan belediyelerin görev ihmali yaptığını ve hayvanların aç sefil yaşam savaşı verdiğini ifade eden Platin "Çoğalan hayvanlardan dolayı vatandaş da muzdarip ve şikayetçi olduğunda, belediyeler bu hayvanları toplarken birazını öldürüp, kalanları da birbirlerine, başka ilçelere, beldelere çöplüklere, ormanlara ve otobanlara atıyor. Gelelim bugüne, uygulamadıkları yasayı belediyelere uygulamayan yetkililer yeri geldi hayvan besleyenlere ceza kestiler. Sonuç şimdi ötanazi olarak bu dilsiz kullara kesiliyor. Yani herhangi birinin isteği ile ölme hakkıdır. Peki bu canlar ölmek istiyor mu? İşini yapmayan bütün belediye ve yetkililer tüm suçu bu canlara yüklüyor. Bunun adı ölüm yasası" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 7 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Iğdır Emniyet Müdürü AKP il başkanı gibi işçileri ziyaret etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa