21 Temmuz 2024 19:35

Iğdır Emniyet Müdürü AKP il başkanı gibi işçileri ziyaret etti!

Iğdır Emniyet Müdürü, kayyumun yerel seçimlerden önce usulsüzce işe alım yaptığı ve işe gelmeden maaş aldıkları tespiti üzerine işten çıkarılanlara destek açıkladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ülkenin dört bir yanında işçilerin eylemleri polis tarafından engellenirken, Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya, usulsüz bir şekilde işe alındıkları gerekçesiyle işlerine son verilen çalışanların eylemini ziyaret ederek, "Size karşı dışardan gelecek her türlü baskı emniyet kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir" dedi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Iğdır Belediyesi, kayyım döneminde işe gelmeden maaş alan ve usulsüz bir şekilde işe alındıkları tespit edilen çok sayıda kişinin işine 5 Temmuz'da son verdi. Seçimlere kısa bir süre kala işe alınan kişiler, 9 Temmuz’da belediye önünde eyleme başladı. 
 
Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, AKP'li yöneticileriyle birlikte eyleme gelerek "Size karşı dışardan gelecek her türlü baskı emniyet kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir. Hak hukuk adalet diyorsunuz benimde inancım hak hukuk ve adalet en kısa sürede tecelli edilecek” ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ: ÇETELEŞMENİN FOTOĞRAFIDIR

DEM Parti Iğdır Emniyet Müdürü'nün açıklamasına tepki gösterdi. Açıklamada "Iğdır İl Emniyet Müdürünün, Iğdır Belediyemiz önünde yaptığı provakatif açıklama, iktidarın ülkeyi getirdiği çeteleşmenin fotoğrafıdır. Bir emniyet mensubunun haddi olmayan bu açıklamasıyla ilgili hukuksal mücadelemizi sonuna kadar kullanacağız. Halkın iradesini böyle ucuz tehdit ve şantajlarla gasp etmenize izin vermeyeceğiz!" denildi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Iğdır Emniyet Müdürünün, Belediye önünde toplanan işçilerin, (taleplerinin haklılığını, haksızlığını tartışmadan) toplantı, gösteri ve ifade özgürlüğü için aldığı tutumun bütün Emniyet Müdürlerine örnek olmasını; Türkiye'deki tüm toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin özgürlükleri bakımından bir başlangıca vesile olmasını diliyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de sokak hayvanları tasarısına tepki: Bunun adı ölüm yasası

SONRAKİ HABER

Burdur'da mermer fabrikasında bir işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa