21 Temmuz 2024 20:38

Dışişleri'nden "Erdoğan Hamas'a para veriyor" diyen İsrailli bakana tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın "Erdoğan, İsraillilerin öldürülmesi için, Hamas'ın terör hücrelerine silah ve para yardımında bulunuyor" ifadelerine sert tepki geldi.

Fotoğraf: Tayyip Erdoğan (solda), TCCB | Yisrael Katz (sağda),Yarondvash/Wikimedia Commons CC BY 4.0

Paylaş

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, X hesabından, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir karikatür paylaşarak, "Erdoğan, İsraillilerin öldürülmesi için, Hamas'ın terör hücrelerine silah ve para yardımında bulunuyor" dedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan Katz'a yanıt olarak yapılan açıklamada "İsrail’in ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekât girişimleri sonuçsuz kalacaktır" denildi.

KATZ: ERDOĞAN SİLAH VE PARA YARDIMINDA BULUNUYOR

Katz, Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek "İsraillilerin öldürülmesi için, Hamas'ın terör hücrelerine silah ve para yardımında bulunuyor. İsrail İç Güvenlik Servisi Shin Bet, Zeit Üniversitesi öğrencisi olan Hamas terör hücresi elemanlarını ele geçirdi. Söz konusu hücre Hamas'ın Türkiye'deki karargahı tarafından komuta ediliyordu. Yakalanan teröristler edindikleri askeri eğitim, silah ve binlerce dolarla İsrail'de terör saldırısı yapmayı tasarlıyorlardı. Erdoğan, radikal ve antisemit bir ideoloji uğruna Türkiye'yi terörü destekleyen bir ülke haline getirip İran'ın başını çektiği şer eksenine yaklaştırıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan paylaşıma ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanı, İsrail tarafından Filistinlilere karşı işlenmekte olan suçları bir dizi yalan, iftira ve saygısızlığın arkasına gizlemeye çalışmaktadır. Ancak, İsrail’in ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekât girişimleri sonuçsuz kalacaktır. İktidarda kalmak amacıyla Gazze’de kırk bine yakın Filistinliyi öldüren ve bölgesel bir savaş başlatmak isteyen Netanyahu Hükümetinin üyeleri, uluslararası mahkemelerde yargılanacak ve işledikleri suçların hesabını vereceklerdir. Türkiye, Filistin halkının adalet ve barış içinde yaşama hakkını savunmaya ve gerçekleri söylemeye devam edecektir." ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Burdur'da mermer fabrikasında bir işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Husiler: ABD ile İngiltere Yemen’in iki kentini bombaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa