22 Temmuz 2024 10:34

Trakya'da işçilerin gözü temmuz zammında

EMEP Tekirdağ Örgütü temmuz zammı ve vergide adalet talebiyle Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Tekirdağ İl Örgütü, Çorlu’da işçilerle beraber temmuz zammına ve adaletsiz vergi sistemine karşı açıklama yaptı. Çorlu Cumhuriyet Meydanı’ndaki açıklamaya farklı iş kollarından işçiler katıldı.

Gerçekleştirilen açıklamada işçiler adına konuşan cam işçisi Umut Yolcu, “Açlık sınırının 19 bin lirayı, yoksulluk sınırının 63 bin lirayı geçtiği ülkemizde açlık sınırının altında kalan asgari ücrete tek adam rejimi ve Ekonomi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek zam yapılmayacağı ısrarla dile getiriliyor. Çorlu, Çerkezköy ve Lüleburgaz’da bulunan yüzlerce fabrikada yüz binlerce işçi ya asgari ücret ile ya da biraz üzerinde bir ücrete çalışmaktadır. Ücretlerimiz TÜİK enflasyonu karşısında bile erirken patronların vergileri silinmekte, teşvikler verilmeye devam etmektedir.” dedi.

"BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Patronların, iktidarın politikalarından cesaret aldığını söyleyen Yolcu, “Trakya’daki yüzbinlerce işçinin birinci talebi Temmuz zammının yapılmasıdır. Fabrikalarda işçi arkadaşlar bu taleplerini patronlara, fabrika yöneticilerine iletmelerine rağmen bir sonuç alamadılar. Ya zam yok diyorlar ya da oyalıyorlar. Bizler bunu kabul etmiyoruz. Ücretlerimize zam yapılmak istenmezken birde artan vergi kesintileri ile karşılaştık. Bizler insanca yaşanacak bir ücret zammı ve vergi adaleti için fabrika fabrika birliğimizi güçlendireceğiz ve hakkımızı alacağız.” diye konuştu.

"BU SALTANATI ÖRGÜTLÜ İŞÇİLER DEĞİŞTİREBİLİR"

Açıklamaya katılan EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, “Bir tarafta açlık sınırının altında asgari ücrete veya yoksulluk sınırına dahi yaklaşamayan bir ücret ile çalışan işçiler, açlığa mahkum edilen milyonlarca emekli var diğer tarafta servetlerine servet katan küçük bir kapitalistler var. Tek adam rejimi parlamentoyu gece gündüz çalıştırarak kapitalistlere hizmet ediyor. Vergi yasaları çıkararak tekellerin, yok köprü tünel havaalanı ihaleleri alan kapitalistlerinin vergileri siliniyor. Bunlardan halkın, emekçilerin çıkarına bir yasa çıkarmalarını beklemek hayalcilik olur. Evrensel gazetesi manşetten verdi. Birçok ticaret odası başkanı yıllardır vergi vermemiş. Sarayın bir günlük masrafı binlerce emeklinin maaşına denk geliyor. NATO zirvesine 7 uçakla, Almanya’ya milli maç için 4 uçakla gidiyor. Bunlar bizden topladıkları vergilerle itibar yaparken işçilerin vergi dilimleri yükseltiliyor. Bu saltanatı ancak örgütlü işçiler emekçiler değiştirebilir. Normalleşme politikalarından emekçilerin sorunlarının çözümü çıkmaz. Fabrika fabrika örgütlenmeliyiz. Sendikalarda bir araya gelmeliyiz. Bu sömürü düzenini, tek adam rejimini örgütlü mücadele ile değiştirebiliriz.” dedi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHP'nin hedefindeki 154 kişi

SONRAKİ HABER

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa