22 Temmuz 2024 12:40

Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi “misafir” diyerek getirilen imam hatip lisesine verildi

İzmir Karabağlar’da bulunan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, 2013-2014 yılı başında “misafir” denilerek okula yerleştirilen Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesine verildi, öğrenciler mağdur oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Bahar EMREOĞLU
İzmir

İzmir Karabağlar’da bulunan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne verilmesi üzerine Vali Nevzat Ayaz’daki öğrenciler mağdur oldu.

Lise 1989 yılında Milli Eğitim Vakfının katkılarıyla dönemin İzmir Valisi Nevzat Ayaz'ın adına kurtulmuştu.

1996 yılında ise okula ait arsaya öğrencilerin spor, bilim ve kültürel faaliyetlerini sürdürebilmesi için spor salonu, bilgisayar sınıfı, laboratuvar, kütüphane ve resim atölyelerinin bulunduğu ek bina inşaa edilmişti.

Konu ile ilgili görüştüğümüz ÖVDER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında yeni kurulan Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 9.sınıf olan üç şube okulun ana binasına misafir olarak yerleştirildiğini belirterek, "Okullarının inşaatlarının devam ettiği, bitince gideceklerini hem dönemin okul müdürü, hem de dönemin Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından beyan edilmişti” dedi.

VELİLER YETKİLİ MERCİLERDEN YANIT ALAMIYOR

Ertesi yıl ise misafir olduğu söylenen Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 10 yeni sınıf kontenjanı açılırken Vali Nevzat Ayaz öğrencilerine sadece bir sınıf kontenjanı verildiğini dile getiren Kaya, Vali Nevzat Ayaz öğrencilerinin1996 yılında yapılan ek binaya geçtiğini, bu yüzden ek binada olan öğrencilerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için yapılan atölyelerin ve laboratuvarların dersliğe çevirilmek zorunda kaldığını belirtti. “Öğrenciler bodrum katında 40-45 kişilik sınıf mevcutlarıyla eğitim görmeye mecbur bırakılmıştır. Başarılı 104 kişilik öğretmen kadrosunun 69’u norm fazlası olarak okuldan ayrılmak zorunda kalmıştır” diyen Kaya bununla da yetinilmeyip 2017 yılında Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne talebin çok fazla olduğu, bulundukları binaya sığmadıkları iddia edilip, şu an eğitim verilen ek binayı da almak istediğini dile getirdi. Veli ve öğrencilerin çabalarıyla okulun kapanmasının engellendiğini söyleyen Kaya, “2021 yılına kadar bir korkulukla ayrılmış bahçede iki farklı okul olarak eğitim öğretime devam edilmiştir. İzmir depreminden sonra Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin eğitim gördüğü ana bina deprem yönetmeliğine uygun olarak yıkılmıştır. Bunun üzerine Toki tarafından 32 derslikli büyük bir okulun inşaasına başlanmıştır” dedi. Projede Vali Nevzat Ayaz Lisesi’nin yazdığını ve arsanın Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne ait olduğunu söyleyen Kaya, buna rağmen inşaatın başlamasıyla birlikte okulun Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ait olduğunun her yerde söylendiğini belirttti. “Projede şu an Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin eğitim gördüğü ek bina da görünmemektedir. Yeni yapılan bina o kadar büyük ki bahçesi de yok” diyen Kaya, “Projede ek binanın olmaması, yeni binanın ise Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne verileceği reklamının yapılmasından anlıyoruz ki, şu an bulunduğumuz ek bina daha sonra yıkılacak ve yeni binanın bahçesi yapılacaktır. Okulun akıbeti konusunda

velilerin yetkili merciilerden net yanıt alamamakla birlikte duyumların ‘din öğretimi ne derse o olur’ şeklindedir” dedi. Kaya son olarak işlenen bu sürecin usülsüz olduğunu belirtti ve yeni yapılacak binanın Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Reklam