22 Temmuz 2024 13:32
Son Güncellenme Tarihi: 23 Temmuz 2024 00:24

İsrail’in Han Yunus'a saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 70'e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus kentine saldırısında yaşamını yitirenler Filistinlilerin sayısı 70'e yükseldi.

Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Paylaş

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde 290. gününe giren saldırıları, güneydeki Han Yunus kentinde yoğunlaştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırıları sonucu 70 Filistinli öldü.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde 290 gündür devam eden saldırılarında Han Yunus'un çeşitli bölgelerinin hedef alınması sonucu çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinden itibaren Han Yunus'a düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 70'e yükselirken, en az 200 kişi de yaralandı, bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Ölen ve yaralanan Filistinliler, vatandaşlar ve sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Öte yandan Filistin Kızılayı yaptığı açıklamayla, Han Yunus'un batısında yer alan Kızılay'a bağlı Mean ve Beni Suheyla kliniklerinin, İsrail ordusunun bölgenin boşaltılmasını istemesi nedeniyle hizmet dışı kaldığını duyurdu.

İsrail ordusunun, Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan ve Suud mahallelerindeki yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırılarda bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi’ndeki yaralı ve hastalar için "acil" kan bağışı çağrısı yaptı.

İsrail Ordu Gazze'nin Han Yunus şehrinin doğusunda daha önce güvenli bölge olarak açıkladığı bazı yerlere saldırılacağına ilişkin bildiri atmıştı.

İsrail ordusu, Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde bulunan ve gazetecilerin kaldığı bir çadıra saldırı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz'da savaş uçaklarıyla düzenlediği şiddetli bombardımanda yarısı kadın ve çocuk 90 Filistinli hayatını kaybetmişti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda 38 bin 983 kişi öldü, 89 bin 727 kişi yaralandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Bayhan: İşçiye işkence eden patronlar neden hala serbest?

SONRAKİ HABER

Emekliler zam farkını 26 Temmuz’da alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa