22 Temmuz 2024 15:37

Brüksel'de AB'nin Gazze politikası protesto edildi

Brüksel'de AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın yapıldığı binanın önünde AB'nin Gazze politikası protesto edildi.

Fotoğraf: Ata Ufuk Şeker/AA

Paylaş

Brüksel'de Çeşitli kurumların çağrısıyla Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın yapıldığı binanın önünde kırmızı balonlarla Birliğin Gazze politikası protesto edildi, ateşkes çağrısı yapıldı.

Aralarında Handicap International, Save, Oxfam, Action Aid'in de yar aldığı çok sayıda kurum, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 290'ıncı günü nedeniyle Brüksel'de AB Konseyi ve AB Komisyonu önünde bir araya geldi. Grup, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın yapıldığı binanın karşısına saldırıların devam ettiğini temsilen 290 kırmızı balon yerleştirdi.

AA'nın aktardığına göre her balonun üzerine Gazze'de yaşananları anlatan mesajlar yapıştıran grup, "Gazze'de hayata 290 gün boyunca acı ve ıstırap damgasını vurdu" yazılı afiş açtı. Kurumlar, Gazze'de yaşanan katliama karşı siyasi eylemsizliği protesto etti.

Eylemde derhal ve kesin ateşkes sağlanması, çatışmanın sona erdirilmesi ve Gazze halkına somut destek sağlanması için AB ve kurumlarına çağrı yapıldı Ateşkes için somut önlemler alınmasını isteyen grup, Gazze'de çocukların tamamen korunmasız kaldığını ve devam eden şiddetin en ağır bedelini onların ödediklerini vurguladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'si kadın olmak üzere 38 bin 983 Filistinli öldü, 89 bin 727 kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sinan Ateş cinayeti: Sanıkların duruşmada söylediklerini bilirkişi raporu yalanladı

SONRAKİ HABER

Kendini yaktığı iddia edilen tutuklu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa