22 Temmuz 2024 17:48

İsrail'in Hudeyde saldırısı sonrası yaşamını yitirenlerin sayısı 9'a yükseldi

İsrail'in Hudeyde kentine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yüklendi. Ayrıca Hudeyde Limanı’nda çalışmaların yeniden başladığını duyuruldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail'in Yemen'in Hudeyde kentine düzenlediği saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 9'a yükseldiği belirtildi.

Husilere bağlı SABA haber ajansına göre, İsrail'in Hudeyde kentindeki saldırısı sonucu liman ve petrol depolarındaki enkazdan çıkarılan 9 işçi için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine katılanlar, saldırılara tepki göstererek; Yemenlilerin, İsrail'in Gazze Şeridi'ne ve işgal altındaki topraklara yönelik saldırganlığı sona erene dek Filistin halkını desteklemeyi sürdüreceğini ifade etti. Öte yandan haberde, saldırıda 83 kişinin yaralandığı ve 3 kişinin kayıp olduğu da kaydedildi.

HUDEYDE LİMANI'NDAKİ ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Yemen’deki Husiler, İsrail’in 19 Temmuz’da saldırı düzenlediği Hudeyde Limanı’nda çalışmaların yeniden başladığını duyurdu.

Sana merkezli Husi hükümetine bağlı Hudeyde Valisi Muhammed Ayyaş Kuhaym, sosyal medya platformu X’teki hesabından şunları kaydetti:

“İsrail'in alçakça bombardımanından sonraki 24 saat içinde Hudeyde Limanı'ndaki çalışmalar hızlı bir şekilde yeniden başladı.”

NE OLMUŞTU?

Husiler, 19 Temmuz sabahına karşı İsrail'in başkenti Tel Aviv'i insansız hava aracıyla vurmuştu. Saldırıda 1 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail de 20 Temmuz akşam saatlerinde Husilerin kontrolündeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenlemişti.

Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten beri Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenliyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Sokak hayvanları yasasında 'ötanazi' ibaresi gizlendi | Karaca: Ötanaziden daha beterini önünüze koydular

SONRAKİ HABER

Antalya’nın ‘kulağı kesik’ işçisi Vedat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa