22 Temmuz 2024 19:11

Meteoroloji uyardı: İstanbul’da 2 gün sağanak etkili olacak

İstanbul’da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Hafta sonu ise yurdun iç kesimlerinde sıcaklıklar 7-8 derece düşecek.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Meteorolojiden yapılan açıklamada, İstanbul’da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış etkili olacağı duyuruldu. Ayrıca hafta sonu yurdun iç kesimlerinde sıcaklıklar 7-8 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) hava tahmin uzmanı Mehmet Özdemirci, ülke genelinde çarşambadan itibaren sıcaklıkların azalacağını söyledi:

Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrettiğini dile getiren Özdemirci, İç Anadolu Bölgesi’nde 35-36 derece civarında seyreden sıcaklıkların çarşambadan itibaren 32 dereceye ve cumartesinden sonra da 28-29 dereceye kadar düşeceğini belirtti. İç kesimlerin aksine sahillerde ise sıcaklıklar sadece 1-2 derece azalacak.

Yağışların etkili olacağı bölgeler hakkında da konuşan Özdemirci, “Çarşamba sağanağın etki alanı genişleyecek, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz’in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Öte yandan Aydın ve Denizli’de 42-43, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde olacak.”

İstanbul’da yarın ve çarşamba gök gürültülü sağanak beklenirken, kentte üç gün boyunca sıcaklıklar gündüz 32-33, gece 25-26 arasında seyredecek. Ankara ve İzmir’de ise yağış beklenmiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan Sağlık Bakanı Georgiadis: F-35'lerle bir gece Türkiye’ye gelebiliriz

SONRAKİ HABER

New York Borsası, Biden'ın adaylıktan çekilmesi sonrası yükselişle açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa