22 Temmuz 2024 21:21

YTÜ öğrencilerinden Yıldız Sarayı tepkisi: Teknik olarak yıldız bizim

Yıldız Sarayı’na tepki gösteren YTÜ öğrencileri, “Yıldız Kampüsü’nün tamamının tekrar üniversitemiz tarafından aktif olarak kullanılması için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Yıldız Teknik Üniversitesi açısından önemli gelişmelerden birisi Yıldız yerleşkesinde bulunan Çukursaray'ın çüze olarak açılması için restorasyona sokularak kampüsten ayrılmasıydı.

Yıldız Kampüsü'nün bir giriş kapısının otopark yapılmak amacıyla kapatılması da bunun üzerine gelince Yıldız Teknik Öğrencileri kampüslerine sahip çıkmak için bir araya gelmeye çalıştı.

Dönem için belli başlı forumlarda bir araya gelen, Çukursaray mevzusunu gündeme alan öğrenciler, Yıldız Kampüsü için rektörle görüşmüş, "Teknik olarak Yıldız bizim!" şiarıyla eylem örgütlemişti.

Milli Saraylar'ın 19 Temmuz'da yaptığı paylaşımla Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri üniversiteye ismini veren Yıldız Sarayının resmi olarak halka açıldığını ve 1 Eylül tarihine kadar ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebileceğini öğrendi.

“YILDIZ KAMPÜSÜ’NÜN TAMAMI ÜNİVERSİTEMİZ TARAFINDAN KULLANILMALI”

Çok geçmeden Yıldız Teknik Üniversitesi kulüplerinden ortak bir açıklama metni yayınlandı. 40'tan fazla kulübün imzacı olduğu açıklama metni şu şekilde:

“Saygıdeğer akademisyenler, değerli yöneticiler ve öğrencilerin dikkatine, ‘Yıldız Sarayı’, İstanbul’un ve devletin tarihinde rol oynayan, öğrenim ve kültür alanında bir simge haline gelmiş tarihi bir yapıdır.

1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından belirli bir kısmı Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesine geçirilmiş olan Yıldız Sarayı, okulumuz bünyesindeki çoğu tarihi yapı gibi Cumhuriyetimizin ruhunu göstermektedir. Bugün bu önemli tarihi mirasa sahip çıkma sorumluluğunu herkese hatırlatıyoruz.

Bu bildiri aracılığıyla yöneticilere ve ilgili tüm taraflara sesleniyor, öğrencilerin hakkı olan ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden alınarak geri verileceği vadedilen Yıldız Kampüsü’nün tamamının da tekrar üniversitemiz tarafından aktif olarak kullanılması için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz."

MEZUNİYET TÖRENİNDE PROTESTO

5 Temmuz'da düzenlenen mezuniyet töreninde de dönem içinde öğrencilerin taleplerine ses vermeyen YTÜ rektörü yapılan eylemlerden pay çıkarmaya çalışmış, yaptığı konuşmada "Yıldız teknik olarak bizimdir" sloganını atmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

New York Borsası, Biden'ın adaylıktan çekilmesi sonrası yükselişle açıldı

SONRAKİ HABER

Karabük’te orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa