22 Temmuz 2024 22:09

EÜ çalışanlarından kreşin kapatılmasına tepki: Hakkımızdan vazgeçmiyoruz

Ege Üniversitesi’nin kurum kreşini kapatma kararına tepki gösteren çalışanlar, “Kreş hakkımızdan vazgeçmiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Reklam

Ege Üniversitesi’nin kurum kreşini kapatma kararına tepki gösteren çalışanlar, “Kreş hakkımızdan vazgeçmiyoruz” dedi.

Birlik Sağlık Sen, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Eğitim Sen, Genç Sağlık Sen, Genel Sağlık İş Sendikası, Hep-Sen, SES, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası ve Türk Sağlık Sen, Ege Üniversitesi içinde bulunan kreşin özelleştirilmesine karşı çıkmak için bir araya geldi.

Ege Üniversitesi Anaokulu önünde toplanan işçi ve sağlık emekçileri, “Kreş hakkımızdan vazgeçmiyoruz” yazılı pankart eşliğinde Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına yürüdü.

120’DEN FAZLA KİŞİ MAĞDUR”

Basın metnini okuyan Birlik Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Döven, “Bu kararın alınması üzerine, kurumda çalışanlar işsiz kalmış; hizmet alan 120’den fazla öğrenci ve aileleri mağdur edilmiştir” dedi.

Ege Üniversitesi’nin yüksek öğrenim ve sağlık hizmet sunumu açısından Türkiye’nin en önemli kurumlardam biri olduğunu söyleyen Döven, “Kurumumuz uzun süredir maaşları vermekte sorunlar yaşamakta, çalışanların özlük hakları gasbedilmekte, eksik eleman ve yetersiz malzeme ile hizmet üretilmekte, çalışma ortamlarında sağlıklı fiziki koşullar sağlanamamakta ve bunun gibi sayabileceğimiz birçok sorun varken, biz çalışanlar özveriyle görevlerimizi yerine getirmeye devam etmekteyiz” diye konuştu.

“KAMU KURUMU ÇALIŞANLARINA SUNDUĞU HİZMETTEN KÂR AMACI GÜDEMEZ”

Bir devlet kurumunun çalışanlarına verdiği hizmette kâr amacı gütmemesi gerektiğini belirten Döven, “Kaldı ki alınan ücretler dışarıdaki birçok özel kreşle nerdeyse eşit. Kâr etmiyor diyorsanız, bu sizin yönetemediğiniz anlamına geliyor. Kamu kurumlarında kâr zarar amacı gütmeden ücretsiz verilmesi gereken hizmet, zarar ettiği için kapatılması kamu işçilerinin kurumla yaptığı toplu sözleme kapsamına aykırıdır. Ayrıca kreş kadınların iş hayatında ve sosyal hayatta daha etkin olması açısından elzemdir, bu karar kadınları iş hayatından koparıp evlere kapatılmasının da önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.

“BU KARARIN SONUNA KADAR KARŞISINDAYIZ”

Son olarak taleplerini sıralayan Döven, “Kurum kreşimizin özel sektöre peşkeş çekilmemesini, hiçbir şekilde kâr amacı güdülmeden, var olan işletmenin kamu çalışanları ve geleceğimiz için ücretsiz hale getirilmesi, açlık sınırında çalıştırılan kreş çalışanı öğretmenlerimizin ve emekçilerimizin mali iyileştirmeler yapılarak görevlerine devam etmesi, tüm kamu çalışanlarının ve ebeveynlerin sürece dahil edilerek sağlıklı bir bilgilendirme ile almış olduğunuz karardan geri dönülmesini talep ediyoruz. Bizler bu meydanda toplanan işçi, eğitim ve sağlık sendikaları olarak aldığınız bu kararın sonuna kadar karşısında olduğumuzu ve mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğimizi bildiririz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam