22 Temmuz 2024 23:53

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: THY tarikatlara yüz binlerce dolarlık bilet vermiş

Evrensel’in gündeme getirdiği THY'nin İsmailağa'ya yüz binlerce dolarlık bilet 'hibe' etmesini eleştiren CHP’li Yücel: “Milyonlar tarikatlara aktarılıyor. Memurun, işçinin alın terine göz dikiliyor.”

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısı devam ederken toplantının gündemine ilişkin açıklama yaptı. THY'nin İsmailağa'ya yüz binlerce dolarlık bilet 'hibe' etmesini eleştirdi.

EVRENSEL GÜNDEME GETİRDİ

Evrensel Gazetesi’nin 22 Temmuz Pazar günkü manşetinde “Sadece şıh değil müritler de uçmuş!” başlığıyla yer alan haber üzerinden konuşan Yücel, “Milyonlar tarikatlara, yandaşlara aktarılıyor; memurun işçinin alın teriyle kazandığına göz dikiliyor” dedi.

“HALKIN CEBİNE YANSIYAN BİR ŞEY YOK”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları ile emekli maaşlarına yapılan zammı eleştiren Yücel, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in her hafta gerçeklerden uzak bir başarı hikâyesini dinler olduk. Bir hafta sanki ülkeyi, içinde bulunduğu ekonomik buhrandan çıkarmışçasına 'başardık' diyorlar, diğer hafta 'ekonomi programımız tıkır tıkır işliyor' diyorlar. Ama halkın cebine yansıyan bir şey yok. Aksine açlık, yoksulluk ve sefalet her geçen gün daha da katmerleniyor” dedi.

“HALKIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

Moody’s'in kredi notunu iki kademe arttırmasına ilişkin de konuşan Yücel, “Moody’s kredi notumuzu yükseltince Ayşe teyzenin tenceresi kaynamıyor, Ahmet amcanın borçları bitmiyor. Gerçek anlamda kazandığımızda; halk bunu evinde hissetmeli, bu durum fiyat etiketlerine, mutfaktaki tencereye yansımalı. Sayın Şimşek, uyguladıkları program sayesinde kredi notunun yükseldiğini iddia ediyor. Ancak halkın alım gücü düşmüş; temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, hepimizin yaşadığı ekonomik kriz, artan işsizlik ve enflasyon ortadayken, ekonomik programın başarısından söz etmek mümkün değil. Bu tür manipülatif açıklamalarla halkı kandırmaya çalışmaları, en az ekonomik krizin yaşattıkları kadar acı” ifadelerini kullandı

“EMEKLİYE SEFALET MAAŞINI REVA GÖRDÜLER”

AKP iktidarının emekliye açlık ve sefalet maaşı olan 12 bin 500 lirayı reva gördüğünü söyleyen Yücel, “SSK’dan işverene sağlanan 5 puanlık destek primini iptal ettiklerini ve buradan bütçeye kaynak sağladıklarını söylemiyorlar. İptal ettikleri destek priminin hazineye ilk 6 aylık getirisi 128 milyar Türk lirası. Emekliye verdiğiniz 2 bin 500 TL’lik zammın bütçeye maliyetinin 33 milyar lira olduğundan bahsediyorsunuz, iptal ettiğiniz destek priminin 128 milyar lira getirisinden bahsetmiyorsunuz. Siz emekliye verdiğiniz parayı cebinizden mi veriyorsunuz?​” diye sordu.

Evrensel Gazetesi’nin 22 Temmuz Pazar günkü manşetinde “Sadece şıh değil müritler de uçmuş!” başlığıyla yer alan haber üzerinden konuşmasını sürdüren Yücel, şunları söyledi;

“Geçtiğimiz hafta ülkemizin, devlet kurumlarının kaynaklarının milletimize değil de yandaşlara, belli kişilere ve gruplara aktarıldığının bir örneği daha ortaya çıktı. Türk Hava Yolları, milletimizin gururu filenin sultanlarını 13 saatlik ABD yolculuğuna ekonomi sınıfında daracık koltuklarla gönderirken; meğer bir taraftan da tarikatlara, yandaşlara, kendilerine yakın derneklere sınırsız ayrıcalıklar tanımış. 2018-2021 tarihleri arasında binlerce bedava bilet verilmiş. Tonlarca bagaj ve kargo bedava taşınmış. İndirimli yolculuklar yapılmış, üst sınıfta uçmuşlar. Tarikatlara, yakın görülen derneklere, eşe dosta kıyak çekilmiş. Bunlar Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar. Milyonlarca lira tarikatlara, yandaşlara aktarılıyor, sonra memurun işçinin alın teri ile kazandıklarını göz dikiliyor.” 

ÖZEL-ESAD GÖRÜŞMESİ

“Özgür Özel'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile gündeme geldi mi?​” sorusu üzerine Yücel, “Bu konu zaten bizim gündemimizde olan bir konu. Bir süredir bu konuyla ilgili diplomatik yollardan gerekli iletişim gerekli çalışma yapılıyor. Önümüzdeki günlerde, önümüzdeki süreçte Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in Suriye Devlet Başkanı Sayın Esad'la görüşeceğini ifade edebiliriz. Ancak bu görüşmenin tarihi, yeri ve zamanı henüz keskinleşmiş, netleşmiş değil” şekilde cevap verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belgeseline dava açılan Tunca Öğreten: Devlet bizi terörist yapmıştı, şimdi torbacı ilan etti

SONRAKİ HABER

Merkezi yönetim brüt borç stoku 7 trilyon 884,5 milyar lira olarak açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa