23 Temmuz 2024 16:51

Tehdit ve şiddete rağmen koruma kararı verilmedi | “Kimse bana öldükten sonra sahip çıkmasın”

Adana’da yaşayan Melek Ertekin, eski eşinin tehditleri ve şiddetine maruz kalmasına rağmen koruma tedbiri başvurusu reddedildi. Ertekin; “Kimse bana öldükten sonra sahip çıkmasın” diye isyan etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da yaşayan Melek Ertekin, eski eşi Metin Sarıkaya’nın tehditleri ve şiddetine maruz kalmasına rağmen koruma tedbiri başvurusu reddedildi. Çocuklarını almak istediği için şiddete uğrayan ve tehditlere maruz kaldığını ifade eden Ertekin, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Bu devlet bana sahip çıkmak zorunda. Ben öldükten sonra kimse bana sahip çıkmasın. Çıkacaksa bugün çıksın” dedi.

ŞİDDET VE TEHDİTLER DEVAM EDİYOR

13 yıl dini nikahla birlikte yaşadığı Sarıkaya’dan 2019 yılında ayrılan Ertekin, çocuklarını da alarak kaçmak zorunda kaldı. Ayrıldığı günden bu yana tehditlere maruz kalan Ertekin, sürekli olarak koruma kararları ile saklanarak bir hayat sürdürdü. 2021 yılında Kovid-19 nedeniyle 10 gün yoğun bakımda kaldığı sırada çocuklarını alan Metin Sarıkaya’dan çocuklarını geri almak isteyen Ertekin, geçtiğimiz yıl gittiği Antalya’da eski eşinin şiddetine uğradı. KADES uygulamasını kullanarak polis eşliğinde çocukları ile evden ayrılabildi.

TEHDİTLERE RAĞMEN RET KARARI

Sarıkaya çocuklarla iletişim kurup kavgaları sırasında yaralanmalarını annelerinin üzerine yıkarak çocukların annelerinden alınmasını sağladı. Çocukların velayeti ile ilgili dava sonuçlanana kadar çocuklar babalarına verilmesine, temmuz ayı boyunca anne Ertekin’de kalmasına karar verildi.

Ancak Sarıkaya, çocukları vermemekte ısrar etti ve tehditlerini sürdürdü. Çocuklarını alacağı tarih yaklaşırken koruma tedbiri için mahkemeye başvuran Ertekin’in talebi, Adana 1. Aile Mahkemesi tarafından reddedildi. Adana 2. Aile Mahkemesine yapılan itiraz ise pazartesi günü aleyhte sonuçlandı.

"BİR HAFTA KALDI, HÂLÂ ÇOCUĞUMU GÖREMİYORUM"

Ertekin, tehdit mesajlarını sunmasına rağmen koruma kararı verilmemesine tepki gösterdi. Çocuklarını görebilmek için 7 Temmuz’da Antalya’ya giden Ertekin, karakolda polisin çocukların nerede olduğunu araştırmadığını belirtti. 8 Temmuz’da çocuklarını alamadan Adana’ya döndü. Çocuklardan 14 ve 12 yaşındaki iki çocuk anneleriyle gitmek istememiş, 6 yaşındaki küçük çocuksa evde bulunamamıştı.

Ertekin, Sarıkaya’nın “Diyarbakır’da” demesine rağmen, sosyal medyada çocukla birlikte paylaşım yaptığını ifade etti. Basın açıklamasının ardından eski eşinin çocukla birlikte dinlenme tesislerinde ve otogarda videolar çektiğini belirten Ertekin, çocuğun Diyarbakır’a hiç gitmediğini ve kendisinden kaçırılmak için mizansen yapıldığını söyledi.

“Bir haftamız kaldı hâlâ çocuğumu göremiyorum” diye isyan eden Ertekin, “Antalya’ya gitsem yine evden götürecek. Oradaki polisler de ona çalışıyor. Çocuğun nerede olduğunu araştırmıyorlar” dedi.

Korumasız bırakıldığını vurgulayan Ertekin, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Bu devlet bana sahip çıkmak zorunda. Ben öldükten sonra kimse bana sahip çıkmasın. Çıkacaksa bugün çıksın” dedi.

"KADINLARA ŞİDDETE KARŞI EMNİYET KAYITSIZ"

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, İçişleri Bakanı ile aile ve sosyal hizmetler bakanının kadına yönelik yönelik şiddete karşı önlemlerle ilgili iddialarını örneklerle yalanladı. İstanbul Pendik’te kadınların şiddetten korunması için mücadele eden Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği için soru önergesi veren Karaca, 1 yılda 4 binden fazla şiddet başvurusu alan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin bir aydan uzun süredir kolluk tarafından sürekli gözetlendiğine dikkat çekti. Derneğe bu kadar çok başvuru olmasının bir sebebinin de kadınların karakolda çözüm bulamaması olduğuna dikkat çeken Karaca, “Yakın zamanda Nurcan isimli bir mahalle sakini, ayrıldığı erkek tarafından ısrarlı takibe maruz kaldığı için koruma kararı çıkartmak talebiyle karakola başvurmuş ancak savcılığa dilekçeyi kendisinin iletmesi söylenerek geri gönderilmesi üzerine derneğe başvurmuştur. Yine Kurban Bayramı’nın ikinci günü şiddet gören bir kadının darp raporu ile koruma istediğini ancak ‘Boşanma aşamasında değilsin, gerekçen yok’ denilerek kollukça geri çevrilmiştir” dedi.

Ancak kolluğun kadınları korumak değil, derneği baskı altında tutmayı amaçladığını belirten Karaca, derneğin kapısında nöbet tutulan günlerden birinde mahallede iki ceset bulunduğunu aktardı. Karaca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya “Derneğin faaliyetlerini engelleyecek şekilde kolluk ablukası altına alınmasının sebebi nedir? Bu emri kim vermiştir?​” diye sordu.

ÖNCEKİ HABER

Hasta mahpus Tiryaki: 3 aydır revire çıkarılmıyorum

SONRAKİ HABER

Bayhan: LC Waikiki işçisinin ölümü intihar değil, cinayettir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa