24 Temmuz 2024 04:50

Boğaziçi Üniversitesinde servis hakkı tehlikede

Eğitim Sen Boğaziçi Üniversitesi İş Yeri Temsilciliğinin edindiği bilgilere göre, bütçe görüşmelerinde servis ihalesi için bütçe talep edilmedi. Üniversite emekçileri duruma tepkili.

Fotoğraf: Wikimedia Commons CC-BY-2.5

Paylaş

Eğitim Sen Boğaziçi Üniversitesi İş Yeri Temsilciliğinin edindiği bilgiye göre, üniversite yönetimi temmuz ayında Hazine ve Maliye Bakanlığıyla gerçekleştirdiği bütçe görüşmelerinde servis ihalesi için bütçe talep etmedi. Sendikanın Evrensel’e verdiği bilgilere göre, 800’e yakın üniversite çalışanı servis hakkından faydalanıyor, ayrıca 2 bin 200’e yakın çalışanın servis kullanma hakkı var. Ayrıca üniversitede çalışan ve Gebze, Silivri, Beykoz gibi oldukça uzak ilçelerde ikamet eden pek çok çalışanın da iş yerine ulaşabilmesi saatler sürecek. Temsilcilik son aylarda yemeğe, kurum kreşine, sosyal tesislere zam geldiğini hatırlatarak servis hakkının gasbedilmesini “sinekten yağ çıkarmaya” benzetiyor, kamu yararına olması gereken bu tür hizmetlerin ücretsiz olması gerektiğini vurguluyor.

"SERVİSLERİN KALDIRILMASI FACİA YARATIR"

İsmini vermek istemeyen ve Bahçelievler ilçesinde ikamet eden bir üniversite çalışanı Evrensel’e konuştu. Servislerin kaldırıldığı durumda özellikle de çocuğunu kurum kreşine bırakan çalışanlar için bir felaket olacağını ifade eden emekçi, servislerin kalkacağı durumda servisle dahi iki saat olan dönüş yolunun beş saate uzayacağını söyledi. Bu durumun üniversitede çalışan işçi ve emekçilerin hayatını oldukça zorlaştıracağını vurgulayarak “tasarruf” edilmeyen makam araçlarını işaret etmişti. Boğaziçi Üniversitesi yönetimi 2024 senesi için 800 kişinin faydalandığı servis ihalesini 39 milyon 834 bin 300 TL’ye, 34 makam aracını ise 14 milyon 539 bin 800 TL’ye ihale etmişti.

Durum hakkında bilgi almak için aradığımız İdari İşler Dairesi, tasarruf tedbirleri beyannamesine göre sürecin bu duyumlarla paralel işleyebileceğini ancak henüz durumun belli olmadığını aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçinin, emekçinin hayatından tasarruf

SONRAKİ HABER

Isparta'da devrilen tarım aracındaki bebek öldü, 2 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa