24 Temmuz 2024 04:24

Klimalı çalışma ortamı istiyoruz

"Hava sıcaklığının normalin üzerinde olduğu bu günlerde her şeyin üstüne bir de iki makinede birden çalışıyoruz. Klimalı çalışma ortamı istiyoruz."

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bir fabrika işçisi
Tuzla-İstanbul

Merhaba Evrensel okurları. Ben 19 yaşında bir fabrika işçisiyim. Biliyorsunuz ki son günlerde hava aşırı sıcak. Hem dışarının sıcağı hem de fabrikadaki makinelerden yayılan sıcak birleştiği için çalışma ortamı dayanılmaz bir hal alıyor ve fenalaşıyoruz. Fakat buna rağmen fabrikaya bir klimayı bile çok görüyorlar. Klima olmadan çalışmak istemiyoruz. Ancak ne müdürler ne de beyaz yakalılar sözlerimize kulak veriyor. Onlar klimalı odalarda çalışıyorlar. Hava sıcaklığının normalin üzerinde olduğu bu günlerde her şeyin üstüne bir de iki makinede birden çalışıyoruz.

Çalışma ortamının bunaltıcılığı ve günlük 16 saat çalışma sonrası işten çıkıp eve gittiğimizde yorgunluktan ne ailemizle ne de arkadaşlarımızla ilgilenebiliyoruz. Sanki fabrika dışında bir hayatımız yokmuş, yalnızca orada yaşıyormuşuz gibi hayatlar sürüyoruz. Ve biliyorum ki bu zorlukları sadece bizim fabrikamızdaki işçiler yaşamıyor.

Karşımızdaki patronlar bizden daha güçlü. Neden biliyor musunuz? Çünkü patronun olduğu yerde devlet var ve devlet de patronun arkasında. Bu yüzden ülkenin dört bir yanında zorluk çekiyoruz.

Biliyorum ki bir şeyleri başarmak kolay değil ama işçilerin birliği ve mücadelesi belli bir noktaya gelirse kimse onu yıkamayacak. Patronlar biz işçilere değer vermek zorunda kalacak…

ÖNCEKİ HABER

İYİP’te 2 istifa daha

SONRAKİ HABER

İzmir’de Suriyeli çocuğa ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa