24 Temmuz 2024 00:36

Beraber üretmek ve öğrenmek için atölyemizde buluşalım!

Atölyede benimsenen ilkelerden biri olan birliktelik ilkesiyle atölyedeki gençlerin hem çeşitli düşünceler görmesini hem de kendi fikrini özgürce konuşabilmesini sağlıyor.

Fotoğraf: pixabay

Paylaş

Poyraz

Yenimahalle/Ankara

 

Günümüzde gençlerin türlü sosyal ve ekonomik etkenler karşısında bunaldığını, sosyal ve kültürel alanlara imkân bulamadığını ve sosyalleşip dertlerini paylaşmaya ihtiyacını olduğunu görüyoruz. Genç Çatıysa gençlerin bu alanları kendi birliktelikleriyle inşa etmesi için kurulan bir gençlik atölyesi. Ben de bu atölyeye geçen hafta katılan biriyim ve atölyenin her üyesi gibi artık doğrudan atölyenin yürütücüsüyüm, size atölye ve ortam hakkındaki ilk deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Ünlü distopik antoloji dizisi olan Black Mirror'un 1. sezon 2. bölümünü izleyip ardından toplanıp bölümün teması ve mesajı hakkında tartışmalar yaptık. Bölümde gösterilen ortamın ve sınıf çatışmasının günümüzde kapitalizmle izdüşümünü, bireyselliğin ve yalnızlığın öne çıktığını, her şeyin ücretlendirilip planlandığı bir sistemi ve bu sistemin dışında olanı da içine çektiğini tespit edip derinlemesine tartıştık. Atölye ortamında en çok ilgimi çeken olaylardan biri doğrudan demokrasinin uygulanmasıydı, ne olursa olsun bir kararda, büyüğünden küçüğüne fark etmez her genç söz sahibi oluyor ve birlikte karar veriliyor, bu olay çok hoşuma gitti.

GENÇLER NEDEN GENÇ ÇATI ’YA KATILMALI?

Bireyselliğin ve bencilliğin her alanda öne çıktığı bir dünyada sosyalleşebilmenin ve paylaşmanın önemli olduğu bir gerçektir. Atölyede benimsenen ilkelerden biri olan birliktelik ilkesiyle atölyedeki gençlerin hem çeşitli düşünceler görmesini hem de kendi fikrini özgürce konuşabilmesini sağlıyor. Bir sonraki etkinliğimizde 21. Gençlik Yaz Kampı'nın atölyelerinden biri olan evrim atölyesinin küçük bir fragmanını yapacağız. Beraber evrim mekanizmaları ve evrimin neden müfredattan kaldırıldığını tartışacağız, bir diğer yandan beraber evrim teorisinin ortaya çıkış sürecini inceleyip toplumun bilimsel düşünce üzerindeki etkisini tartışacağız. Bütün Ankaralı gençleri bu deneyimi yaşamaya, beraber büyütmeye ve bir araya geleceğimiz alanları yaratmaya davet ediyorum, hepinizi bir sonraki etkinliğimize bekleriz.

ÖNCEKİ HABER

Sermaye + oluşturduğu “güçlü lider” = yıkım

SONRAKİ HABER

Gençlik Yaz Kampı’nda biriz ve beraberiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa