24 Temmuz 2024 07:52
Son Güncellenme Tarihi: 24 Temmuz 2024 17:51

Denizli'de gıda zehirlenmesi yaşayan tutuklu ve hükümlülerden 63’ü taburcu edildi

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlüler, gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 64 hükümlü ve tutukludan 63'ü tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

Fotoğraf: Ali Bilge/AA

Paylaş

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlüler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Honaz ilçesi Kocabaş Mahellesi'ndeki D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlüler, dün öğlen yedikleri yemek sonrası rahatsızlandı.

Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle cezaevinde ilk müdahaleleri yapılan mahkumlar, gıda zehirlenmesi şüphesiyle kentteki hastanelere sevk edildi.

Hastanelere gelen yakınları, mahkumların durumu hakkında yetkililerden bilgi almak istedi.

Kalabalık nedeniyle polis ve jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Bazı mahkumların tedavilerinin ardından taburcu edilerek cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, hastaneye sevk edilen 64 hükümlü ve tutukludan 63'ünün tedavileri tamamlanarak taburcu edildiği bilgini paylaşıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Müracaatta bulunan hükümlü ve tutuklularımızın büyük kısmının ayakta tedavileri yapılmıştır. Hastaneye sevk edilen 64 hükümlü ve tutuklumuzdan 63 hükümlü ve tutuklumuzun tedavileri tamamlanarak taburcu edilmişlerdir. Hastanede tedavisi devam etmekte olan 1 hükümlümüzün de genel sağlık durumu iyi olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KARACA: SAĞLIK DURUMU KRİTİK TUTUKLU YOK

TBMM başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli D Tipi Cezaevinde yaşanan zehirlenme vakasıyla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından bilgiler paylaşan Karaca, spekülatif bilgilerin dolaşıma sokulduğunu bunun da yetkililerin mahkum yakınlarına bilgi vermemesinden kaynaklandığını ifade etti.

Kendisine ulaşan mahkum yakınlarının bilgi alamama nedeniyle kaygılandığını belirten Karaca, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ile yapmış olduğu görüşmenin detaylarını aktardı.

Denizli D ve T tipi kapalı ceza infaz kurumlarında yaklaşık 2 bin 100 civarında tutuklu ve hükümlü bulunduğunu belirten Karaca, bedin zehirlenmesinden etkilenenlerin yüzde 95'inin ayakta tedavi edildiğini, 3 mahkumun hastaneye sevk edildiğini onlarında sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

İddia edildiği gibi cezaevine dışarıdan ihale ile bir yemek alımının söz konusu olmadığını ve zehirlenme vakasına konu olan yemeğin cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler tarafından pişirildiğini söyleyen Karaca, "Zehirlenmeye konu olan yemekten alınan numuneler Denizli İl Tarım Müdürlüğü laboratuvarına gönderildi ve sonuçlar cuma günü çıkacak, onun sonucunu da sizinle paylaşacağım. An itibariyle hastanede tedavi gören ve sağlık durumu kritik bir tutuklu ve hükümlü bilgisi de yok. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli önlemlerin titizlikle alınmasının ve gerekli adımların atılmasının önemi ortada. Ayrıca kamuoyunun da doğru bilgilendirilmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesi de büyük önem taşıyor. Bu yüzden şeffaf bir şekilde süreci takip ederek her adımda kamuoyunu bilgilendirmek en önemli önceliğim" dedi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in Han Yunus’a düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 89 Filistinli öldü

SONRAKİ HABER

AKP'li Külünk'ten sokak hayvanları yasasına tepki: Geri çekin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa