24 Temmuz 2024 09:05

AKP'li Külünk'ten sokak hayvanları yasasına tepki: Geri çekin

AKP'li Metin Külünk, partisinin sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören kanun teklifine tepki gösterdi, "Geri çekin" dedi.

Fotoğraf: HakanİST/CC BY-SA 4.0/Wikipedia

Paylaş

AKP'nin eski MYK üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, partisinin sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören kanun teklifine sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Külünk, TBMM ve siyaset kurumuna seslenerek, yasa teklifinin geri çekilmesi çağrısında bulundu.

AKP tarafından sunulan sokak köpeklerinin öldürülmesinin yolunu açacak kanun teklifi tüm itirazlara rağmen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Kanun teklifinin gündeme gelmesinden itibaren hayvan hakları dernekleri, aktivistler, siyasetçiler, gazeteciler ve aydınlar tepkilerini dile getiriyor. Birçok yurttaş ülke genelinde gerçekleştirilen yürüyüşlere ve açıklamalara katılarak kanun teklifine karşı çıkarken AKP'nin ısrarı sürüyor. Kanun teklifine sadece muhalefetten de tepki gelmiyor. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı açıklamalarda yasa teklifine karşı olduğunu bildirmişti.

Tek başına iktidar ortakları değil AKP'li isimlerden de tepkiler yükseliyor. İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Ersoy Dede, geçtiğimiz günlerde yasa teklifiyle ilgili dikkat çeken bir iddiada bulunmuştu. Dede, sosyal medya hesabından yaptığı konuya ilişkin paylaşımda, "Böylesi tartışmalı bir yasa teklifi hazırlanırken kimin ne söylediğini bilmek hakkımız. 'Bazı vekiller' diyerek top çevirmeyin. Mesela Kızılcahamam’da bir milletvekili, ayağa kalkıp 'Cumhurbaşkanımızı tarihe ‘köpekleri öldüren lider’ olarak mı geçirmeye çalışıyorsunuz?' dedi mi?" diye sormuştu.

Tepkilere son olarak AKP'li Külünk de katıldı.

"Arkadaşlarımız verdikleri önerge ile bizi uyutmaya çalışıyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" diyen Külünk paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Komisyondaki milletvekili arkadaşlar, AK Partili grup yöneticileri, yapmayın! Kimse size "tedbir almayın" demiyor. Tedbir, öldürmek değildir, Katliamın önünü açmak değildir. Tedbir, Allah'ın yarattığı canlara acı içerisinde bakan sessiz, dilsiz varlıkları gözlerinin içine baka baka katletmek hiç değildir. Açık söylüyorum, bu vebal size yeter!"

ÇATLAK BÜYÜYOR MU?

Öte yandan iktidar cephesinde çatlak sadece söz konusu yasadan açılmadı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Gezi davası tutuklusu Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıklamıştı. Türkeş'in bu açıklamasına iktidar ortakları MHP'den tepki yükselmişti. 

Söz konusu görüşme talebine henüz onay çıkmazken, Karar yazarı Elif Çakır'ın, "Hâlâ ziyaret konusunda kararlı mısınız?" sorusuna  yanıt veren Türkeş, sadece Kavala’yı değil cezaevinde Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater’i de ziyaret edeceğini ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de gıda zehirlenmesi yaşayan tutuklu ve hükümlülerden 63’ü taburcu edildi

SONRAKİ HABER

Evrensel'in manşeti Meclis'te | AKP'li Ök, şirketlerinin vergi ödemediğini kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa