24 Temmuz 2024 09:53

Evrensel'in manşeti Meclis'te | AKP'li Ök, şirketlerinin vergi ödemediğini kabul etti

Evrensel'in manşetine taşıdığı; AKP'li Nilgün Ök ve ailesine ait şirketlerin son yıllarda hiç vergi ödememesini, Ök de kabul etti, kendini "Gelir olsun verelim yani vergi" diyerek savundu.

Fotoğraf: AA, Düzenleme: Evrensel

Paylaş

Gazetemiz Evrensel'in vergi paketinin ilk imzacısı AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün kendi şirketinin ve eşinin üzerine kayıtlı şirketlerin son üç yılda vergi vermediğini gündeme getirmesi üzerine Ök açıklama yaptı. Vergi vermediklerini kabul eden Ök, "Gelir olsun verelim yani vergi. Kar ettiğimizde tabi ki veriyoruz" savunmasında bulundu.

Vergi paketi görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. Vergi paketinin ilk imzacısı olan AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Genel Kurul'da söz alaarak eşinin üzerine kayıtlı şirketlerin vergi ödemediğini kabul etti. Şirketlerin zarar ettiğini bu yüzden vergi ödemediklerini savunan Ök,  "Gelir olsun verelim yani vergi. Kar ettiğimizde tabi ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar" ifadelerini kullandı.

Ök, "Vergi nedir; sizin giderleriniz gelirlerinizden fazlaysa kurumlar vergisi vermeyebilirsiniz. Zarar ettiğiniz takdirde vergi vermezsiniz. Dolayısıyla şirketin finansman gideri böyle olduğu için vergi yükümlülüğü doğmamıştır. Bunun dışında tabi ki kar eden şirketlerimiz de vardır. O kadar ayıp ki... Bakın getirmiş olduğumuz pakette çok ayıp ediyorsunuz. Gelir olsun verelim yani vergi. Kar ettiğimizde tabi ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar" dedi.

Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Vergi vermeyen vergi paketi getirmesin. Yakalandığınız zaman da böyle bağırmayın" diyerek tepki gösterdi.

VERGİ ÖDEMEYENLER KANUN YAPIYOR

Gazetemiz Evrensel, 23 Temmuz'da manşetine taşıdığı haberinde AKP’nin hazırladığı vergi paketinin ilk imzacısı AKP Milletvekili Nilgün Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı şirket son beş; Ök’ün ağabeyiyle birlikte kurduğu şirket ise son üç yılda hiç vergi vermediğini ortaya koydu.

Vergi paketinin ilk imzacısı olan AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı aile şirketi Gelişim Mühendislik 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi vermedi.

Ök’ün ağabeyi ile 2014 yılında kurduğu Doğa Plastik ise 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç kurumlar vergisi ödemedi.

Ök, AKP’li Nihat Zeybekçi’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde (2009-2014 yılları arasında) Denizli Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. 2014 yılında kendi şirketini kurdu, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. Ök, 2018 yılından bu yana AKP milletvekili.

Ök, komisyona teklife ilişkin yaptığı sunumda, “Biz, burada, kazanan yani zaten kurumlar vergisi ödeyen, ödemeleri gereken ama kurumlar vergisi doğmuş fakat almış oldukları teşvikler, istisnalar vesairelerle kurumlar vergisi ödeyemeyen yani ödemez hale gelenlere diyoruz ki: ‘Evet, siz kazanıyorsunuz, en azından kazancınızın yüzde 10’unu da asgari olarak, vergi olarak verin.’ Buradaki getirmiş olduğumuz düzenleme bu. Burada, bir şekilde vergiden muaf olmuş ya da alınması gereken, biraz daha sermaye ye yönelik vergiyle ilgili düzenleme” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Külünk'ten sokak hayvanları yasasına tepki: Geri çekin

SONRAKİ HABER

Cemaat liderinin oğluna Emlak Konut’ta yöneticilik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa