24 Temmuz 2024 12:32

Bakan Tunç'tan Bahçeli’ye yanıt: Teklifte sebepsiz öldürme yok

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Devlet Bahçeli’nin sokak hayvanlarıyla ilgili açıklamasına "O teklifte sebepsiz yere hayvan öldürme söz konusu değil. Bunu çarpıtmaya hiç gerek yok" diye yanıt verdi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

AKP tarafından sunulan sokak hayvanlarının tecrit ve öldürülmesine yol açacak olan kanun teklifi tüm itirazlara rağmen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Teklif, Cumhur İttifakı içindeki rahatsızlıkların yeniden gündeme gelmesine de neden oldu. AKP milletvekilleri arasında yasa teklifine yönelik itirazlar parti içinde fısıldanırken, basına sadece alternatif öneriler şeklinde cılız bir şekilde yansıdı. Şamil Tayyar ve Metin Külünk gibi şu an bir görevi bulunmayan isimler ise açıktan teklifin geri çekilmesi çağrısında bulundu. 

Ancak asıl dikkat çeken itiraz MHP’nin tepesinden geldi. Bahçeli, dün yaptığı açıklamada gazetecilerin sorusu üzerine “MHP köpeklere uygulanacak her türlü yanlışın karşısında durur,  üzerine düşeni yapacaktır. Köpekleri dost zannedenler, sokaklara dökülerek köpekleri taşlamaya devam etmesinler" dedi. MHP milletvekilleri komisyonda AKP’ye tam destek verse de, MHP’nin halkın tepkisini çeken emeklilere zam konusunda olduğu gibi bu yasa teklifini de genel kurulda siyasi malzeme yapma ihtimali bulunuyor.

BAKANIN SAVUNMASI: SEBEPSİZ ÖLDÜRME YOK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP grup toplantısı öncesi gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sokak hayvanlarıyla ilgili açıklamasına dair konuştu. Tunç, "O teklifte sebepsiz yere hayvan öldürme söz konusu değil. Bunu çarpıtmaya hiç gerek yok. Sanki bu eleştirileri yaparak siyasi sonuç çıkarmaya çalışanlar yanlış yapıyorlar." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’un suyuna altın madeni tehdidi

SONRAKİ HABER

İzmir'de iki gündür kendisinden haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa