24 Temmuz 2024 15:01

Gerekçeye “tasarruf” denildi, Kınık Belediyesi’nde 4 işçi işten atıldı

CHP’li Kınık Belediyesi'nde 4 işçi işten atıldı. İşçiler, gerekçe gösterilmeden işten atıldıklarını söyledi. CHP Tokat İl Başkanlığı önünde yaptıkları eylemle işçiler, işe iadelerini istedi.

Fotoğraf: Kınık Belediyesi işçileri

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Tokat’ın Almus ilçesi Kınık Belediye Başkanlığı görevini devralan Hacı Yusuf Geçene, önceki başkan Güven Arslan döneminde işe alınan 4 işçiyi işten çıkardı.

İşten atılanların geçen dönem kadroya alınan 2 işçi ile 2 şirket çalışanı olduğu bildirildi.

Cumhuriyet Meydanında eylem yapan Almuslular ve işten atılan işçiler, işe iade talep etti. Açıklamayı okuyan Kınık Belediyesi Türkiye işçi Partisi Meclis Üyesi İbrahim Özdemir, “Atılmalar olmadan önce başkandan ricada bulunduk. Bunların yapılmaması gerektiğini anlattık. Ama nasıl bir hırsla, nasıl bir kinle seçim sonrası seçim kazandıktan sonra geldiyse, geldiğinde vatandaşın sorununu çözmek yerine, 4 tane personeli işten attı” dedi.

Özdemir, “Küçük belediyelerde çok amaçlı çalışan işçiler her zaman makbul işçilerdir. Bizim şu an işten atılan iki işçimiz özellikle kadrolu olanlar böyle kalifiye elemanlar. Belediye başkanına biz sorduğumuzda ne için bu ne için dediğimizde önce birinci cevabı tasarruf oluyor. Kendisi tasarruf diyor ama günlük 100 kilometre Kınık-Tokat arasını belediyenin arabasıyla gidip geliyor. İkametgâh, Kınık Gevrek Mahallesi’nde ama Tokat’ta oturuyor. Her gün 100 kilometre yolu belediyenin yakıtını kullanarak, aracını kullanarak, gidiyor, geliyor. Buna harcama yaparken tasarruf yok. Bir sorduğunuzda ben seçmenime söz verdim diyor. Bir sorduğumuzda işte bana oy verenler bana bunların işten çıkarılması şartıyla oy verdi diyor. Gerekçeler bunlar. Dışarıdan yevmiyeli şoför getiriyormuş. Şimdi sen elindeki kalifiye elemanı işlerine asacaksın. Dışarıdan şoför çağıracaksın. İşten çıkartılan işçilerin görevlerine iadelerini istiyoruz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

22. Munzur Festivali yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

Akkuyu NGS’de maaşlar eksik yattı, işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa