24 Temmuz 2024 22:15

BM: Dünya genelinde her 11 kişiden 1'i açlıkla mücadele ediyor

Ortalama 733 milyon kişinin açlıkla karşı karşıya olduğunu ifade edilen BM, dünya genelinde her 11 kişiden 1'inin açlıkla mücadele ettiğini vurguladı.

Fotoğraf: Charles Reger/Wikimedia Commons

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Programı (WFP), Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) ortak hazırladığı “Dünya Gıda Güvenliği" raporu yayımlandı.

Geçen yıl dünyada 713 ila 757 milyon kişinin yetersiz beslendiği, ortalama 733 milyon kişinin açlıkla karşı karşıya olduğu ifade edilen raporda, dünya genelinde her 11 kişiden 1'inin açlıkla mücadele ettiği vurgulandı.

Raporda, dünya genelinde endişe verici sayıda kişinin gıda güvencesizliği ve yetersiz beslenmeyle mücadele ettiği ifade edildi. 2022'den 2023'e kadar Asya kıtasının batısı, Karayipler ve Afrika'nın güneyinde kalan bölgelerin çoğunda açlık seviyelerinin arttığı kaydedilen raporda, açıklıkla mücadele eden nüfusun oranının Afrika'da yüzde 20,4'e yükseldiği, bu oranın Güney Amerika'da azaldığı, Asya'da ise sabit kaldığı belirtildi.

2023'te dünya genelinde 2,33 milyar kişinin orta veya şiddetli gıda güvencesizliğiyle karşı karşıya kaldığı ifade edilen raporda, bunlardan 864 milyondan fazla kişinin zaman zaman bütün bir gün ya da daha uzun süreyi gıdasız geçirdiğine işaret edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'in 'Vergi arsızlığı' manşeti Meclis gündeminde | Başarır: Vergi vermeyen şirketin cirosu 70 milyon lira

SONRAKİ HABER

Moskova'daki bombalı saldırının faili Bodrum'da yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa