25 Temmuz 2024 01:40

Cabbar Demirci mezarı başında anıldı

EMEP’in kurucuları arasında yer alan ve uzun yıllar partisinin İzmir İl Başkanlığını yapan Cabbar Demirci hayatını kaybedişinin beşinci yılında mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Kenan Çetin/Evrensel

Reklam

Emek Partisi’nin kurucuları arasında yer alan ve uzun yıllar partisinin İzmir İl Başkanlığını yapan Cabbar Demirci hayatını kaybedişinin beşinci yılında Güzelbahçe Yaka Mezarlığındaki mezarı başında yoldaşları ve ailesinin katılımıyla anıldı.

Anmaya partili yoldaşlarının yanı sıra kızı Derya Demirci de katıldı. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başlayan törende EMEP İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar yaptığı konuşmada, Demirci’nin parti disiplini, parti örgütçülüğü, partinin kuruluşundan itibaren, her zaman devrim ve sosyalizme doğru yol yürüdüğünü ifade etti.

“DEVRİM VE SOSYALİZME OLAN İNANCI HİÇBİR ŞEKİLDE AZALMADI”

Çuhadar, Demirci’nin gençlere ve mücadeleye verdiği öneme değinerek, “O’nun devrim ve sosyalizme olan inancı ve mücadelesi hiçbir şekilde azalmadan, artarak devam etti. Gençliğin örgütlenmesi ve gençlik mücadelesinin büyümesi noktasında sürece ilişkin müdahalesi vardır. İşçi sınıfı mücadelesinde, nerede bir direniş, nerede bir eylem varsa Cabbar başkan oradaysa sembolü ve simgesiyle Emek Partisi oradadır. Bütün İzmir demokratik kamuoyunun da takdir ettiği, sevdiği ve saygı duyduğu bir lider, bir başkandı. Cabbar başkanın mücadeleye, örgütlülüğe ve organ içi eğitime verdiği önem bir partilinin nasıl olması gerektiği ve aldığı görevi yerine getirip getirmediğini kendince muzip, esprili denetlemesi de hafızalarımızdan silinmeyecektir” dedi.

“ONUN MÜCADELESİNİ GELİŞTİREREK BÜYÜTECEĞİZ”

Çuhadar sözlerini şöyle sürdürdü: “Partinin büyümesi, gençleşmesi ve işçi sınıfı mücadelesiyle birleşmesi için, her işçi direnişinde partinin orada yer alması için gösterdiği kararlılık ve bunu örgütlemek için il-ilçe organlarıyla yürüttüğü çalışmalar, bir il başkanı olarak her zaman bize örnek teşkil edecek bir tutum ve davranıştır. Cabbar başkan devrim ve sosyalizm mücadelesine partinin kuruluşundan itibaren emek vererek, omuz vererek mücadelenin saflarında yer aldı. Bugün onun mücadelesini geliştirerek, büyütmekte ona vereceğimiz söz olsun. Yolu yolumuzdur, anıları mücadelemizi ışık olsun.”

Daha sonra söz alan kızı Derya Demirci duygularını ifade etmekte zorlandığını belirterek, “Babama olan sevgimi ifade edecek kelimem yok hiçbir dilde. Cabbar Demirci’nin kızı olmaktan dolayı, Cabbar yoldaşın yoldaşım olmasından dolayı çok gurur duyuyorum. Benim ondan en çok örnek aldığım neşesi ve direncidir” dedi.

Avukat Hasan Hüseyin Evin de Cabbar Demirci ile ilgili anılarını anlatarak, “Cabbar başkan kendisini hep öğrenci sayardı. Hatta en son Parti Okulu’nda hepimizden çok daha gelişkin, çok daha yetkin olmasına rağmen Parti Okulu’na kaydoldu. Orada yeniden öğrenci oldu” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam