25 Temmuz 2024 12:58

Barınma Hakkı Platformu: Barınma hakkımız için sesimizi yükseltelim

Hatay'da 3 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan  “Barınma Hakkı Mitingi” için çağrı yapan Barınma Hakkı Platformu; “Barınmaya dair her sorunun çözümü için sesimizi yükseltelim" dedi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

Paylaş

Hatay’da rezerv alan tartışmaları ardından kurulan Barınma Hakkı Platformu, kentteki barınma sorununa karşı taleplerini dile getirmek için 3 Ağustos’ta miting düzenleyecek. Platform, mitinge çağrı yapmak için basın açıklaması düzenledi.

Akdeniz Mahallesi'nde yapılan ve “Hatay halkı barınma hakkı için buluşuyor” pankartının açıldığı basın açıklamasını Barınma Hakkı Platformu üyesi Gültepe Mahallesi’nden Yıldız Yolcu okudu. Yolcu, “18’inci aydayız. Bir buçuk sene geçti depremin üzerinden. Hatay halkı olarak bizler bir buçuk senedir işsiz, kentsiz ve evsiziz. Uzun bir süre moloz yığını halinde bekleyen evlerimizin yeri koskoca bir boşluk şimdi, kent koskoca bir düzlük. Gözlerimize, bakışımıza büyük gelen bu yok oluşu türlü belirsizlikleriyle derinleştiren, bizleri çaresizliğe iten bir iktidar var üstelik karşımızda. Yaşadığımız felaketin ilk günlerinde çığlıklarımıza sağır, acımıza kör olan iktidar şimdi de riskli alan yasasıyla kentimizin kalbini, rezerv alan yasasıyla mahallemizin, sokağımızın kalbini avuçlarında tutmaya, söküp almaya çalışıyor” diyerek sözlerine başladı.

“KAYGILARIMIZ ARTTI, GÜVENLİ KONUT İSTİYORUZ”

Kesilen kira desteğini hatırlatan Yolcu, “Ekonomik krizi bu denli derin yaşarken zaten yetersiz olan kira desteğimiz kesiliyor. Kira desteği uygun koşullar sağlanana kadar sürdürülmeli, hatta arttırılmalıdır. Kalıcı konutların inşasına dair kaygılarımız son süreçte Samandağ’da yaşanan intihar girişimlerinin ardından daha da arttı. Yetkililerin bugüne kadar yürüttüğü yanlış imar politikaları evlerimizin bizlere birer mezar olmasına sebep olmuşken bu kaygıyı yeniden yaşamak istemiyoruz! Konutlarımız güvenli bir şekilde inşa edilmelidir” dedi.

“BOŞALTMA VE YIKIM KARARLARINI KABUL ETMİYORUZ”

Anahtar teslimi yapılmış olsa dahi hiçbir TOKİ’nin yaşama elverişli olmadığını; alt yapı ve üst yapı ihtiyaçlarının tamamlanmamış olduğunu dile getiren Yolcu, “Konutlara sahip olmak için ne kadar borçlandırılacağımız dâhi belli değil. Konutların alt yapı ve üst yapı sorunları acilen çözülmeli; kalıcı konutlar bedelsiz ve hazır bir şekilde teslim edilmelidir. Yetkililerin sözleri üzerine tadilatını yapıp yerleştiğimiz hasarsız ve az hasarlı evlerimize, ruhsat alıp güçlendirdiğimiz orta hasarlı evlerimize gelen tebligatları, boşaltma ve yıkım kararlarını kabul etmiyor, evlerimizi terk etmiyoruz” dedi.

“BARINMA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BULUŞALIM”

Rezerv alan tartışmalarının başladığı ilk günden bu yana muhatap bulamadıklarını belirten Yolcu, “Barınma Hakkı Platformu olarak kentte barınmaya dair her sorunun çözümü için sesimizi yükseltmek, kentimizin yeniden inşasına dair söz söylemek için bir araya geliyoruz. Aynı çatı altında Barınma Hakkımızı savunmak için 3 Ağustos’ta sesimizi sokaklardan yükseltiyoruz. Saat 16.00’da Doğuş Okulları önünde toplanıp Sevsen Nevzat Şahin Ortaokuluna yürüyoruz. Barınma hakkımızı akrabalarımızla, komşularımızla, arkadaşlarımızla savunuyoruz. Hatay bizim, memleket bizim” diyerek mitinge katılım çağrısı yaptı. (Hatay/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan "Ödesinler" demişti, SGK belediyelerden alacakları için harekete geçti

SONRAKİ HABER

İzBB kamu emekçileri: Demokrasi diyenler iş yerimize barikat dikiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa