26 Temmuz 2024 04:27

Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencileri: Okulumuzu geri istiyoruz

Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri yeni yapılan okul binalarının Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesine verilmesine tepkili.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bahar EMREOĞLU
İzmir

İzmir Karabağlar’da bulunan ve depreme dayanıksız denilerek yıkılan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi binasının yerine yapılan yeni bina; 2013-2014 yılı başında “misafir” denilerek okula yerleştirilen Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesine verildi. Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesinin veli ve öğrencileri duruma tepkili.

Bu yıl 10. sınıfa geçen Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Öğrencisi Rana Kahraman, şu an eğitim gördükleri binanın eğitime uygun olmadığını belirterek “Kütüphanemiz, laboratuvarımız, müzik odamız yok. Biz bizim olanı, yeni yapılan binayı istiyoruz. Herkes gibi depreme dayanıklı bir sınıfta sağlıklı bir eğitim görmek istiyoruz” dedi. Her yerde, ihtiyaçtan fazla sayıda imam hatip lisesi bulunduğunu söyleyen Kahraman, “Anadolu liselerinin sayılarını azaltmak istiyorlar. Ben kendi okulumuzu geri almak istiyorum” dedi.

Bu yıl 11. sınıfa geçen Ahmet Onur Ergen de “Zorlu koşullarda okuduk. Başka bir okula verilmesi bizim için çok kötü bir durum. Çünkü bu okulun her şeyini biz çektik” dedi. Bu süreçte depreme dayanıksız bir binada eğitime devam ettiklerini söyleyen Ergen, “Spor salonumuzun ortası yarık. Deprem olsa ne olurdu bilmiyoruz. Okulumuzun başkasına verilmemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SINIFLAR 40-45 KİŞİLİK’

Veli Yıldız Kaya ise “Sınıflar 40-45 kişilik. Çocuklarımız doğru düzgün eğitim alamıyor. Yeni okulu biz bekliyorduk ama imam hatibe verdiler. 1 kilometre uzağımızda bu okuldan daha büyük bir imam hatip lisesi var. İmam hatip öğrencileri o okula geçebilir” dedi.

Veli Filiz Koç da “Okulumuzu geri istiyoruz. Bizim çocuklarımız 40-45 kişilik sınıflarda ders yapmaya çalışırken, onlar 18 kişi olacaklar. Bu büyük bir haksızlık” dedi.

Veli Güler Ak, “Çocuklarımız inşaat içinde okumak zorunda kaldı. Kendi okulumuzda misafir olduk” dedi. İmam hatip lisesinin başka bir yere de açılabileceğini belirten Ak, “Burası köklü bir okul. Biz çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim almalarını istiyoruz. İmam yetiştirmek için zaten okullar mevcut” ifadelerini kullandı.

‘ÇEVREDE BAŞKA İMAM HATİP LİSESİ VAR’

Veli Ebru Ergen “Çocuğum alerjik astım. Buna rağmen tozlu, bodrum katlarında ders yapıyorlar. Yeni binayı bitecek diye bekliyorduk. Ama okulların açılacağı dönemde yeni binada imam hatip lisesinin levhasını görmek bizi üzdü. Çevrede başka bir imam hatip lisesi daha var. Öğrenciler oraya geçebilir” ifadelerini kullandı. Veli İbrahim Ergen ise “Çocuklarımız depreme dayanıksız binada iki yıldır eğitim görüyor. Yeni bina yapıldı, ihtiyaç olmamasına rağmen o binayı imam hatip lisesine çeviriyorlar. Okulumuzun imam hatibe dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Okul Aile Birliği Üyesi Tülin Çetin Tunçlar “Öğrencilerimizi yıkım kararı çıkmış bir binada eğitim hayatını sürdürmeye mecbur bırakıyorlar. Yeni yapılan bina bizim binamız. İmam hatip müdürüyle konuştuk. Kendisine yetkili makamların ‘İnşaat teslimi yapılmamıştır, şu anda yapılacak bir işlem yoktur’ cevabını göndermişler” dedi.

Müdüre yeni binanın aboneliklerini nasıl aldıklarını sorduğunda ise “Sen benim muhatabım değilsin, git derdini yetkili makamlara anlat” yanıtı aldığını söyleyen Tunçlar, “Ertesi gün Yunus Emre İmam Hatip Lisesinin tabelasını astılar. Bize yapılacak bir şey yok derken diğer okul müdürünün el altından oldubittiyse getirmesi bizi çok sinirlendirdi. Biz geleceğimiz olan çocuklarımızın bu okulda eğitimine devam etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

7 YIL ÖNCE DE AYNI GİRİŞİM YAŞANMIŞ

Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Mezunu Çağla Tunçlar “Okula ilk geldiğim sene, imam hatip lisesinin misafir olarak geldiği söylendi. İki yıl laboratuvarda ders gördük. Okula başladığımda etek giyiyorduk, kaldırıldı” dedi. Okulun mezunlarından İbrahim Kurt ve Gaffur Şavur da okullarının imam hatibe dönüşmesine izin vermeyeceklerini ekledi.

Okulun eski velisi Aytekin Korkmaz ise “Yedi yıl önce de okulumuzun imam hatibe dönüştürülmesiyle ilgili bir proje karşımıza çıkmıştı. O zaman veliler olarak buna itiraz etmiştik. Valiliğe dilekçeler vererek bunun durdurulması için uğraşmıştık ve durdurmuştuk” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Örnek: Amaçları muhalefete geçen belediyeleri çalışamaz hale getirmek

SONRAKİ HABER

İran’da polis, başörtüsü nedeniyle bir kadına ateş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa