Yolbulan işçileri: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Düşük ücretlere karşı 36 gündür grevde olan Yolbulan Metal işçileri, yaptıkları mitingle mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi.

25 Temmuz 2024 20:31
Paylaş

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bulunan Yolbulan Metal fabrikasında örgütlü Özçelik-İş üyesi işçiler, tıkanan TİS sürecinin ardından 36 gündür grevde. Talepleri için Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmeci’nin katılımıyla miting düzenleyen işçiler, mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi.

Fabrika önünde bir araya gelen işçiler, “İşçi sendika omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazacağız”, “Yolbulan işçisi direnişin simgesi” sloganları attı. İşçilerin ailelerin de yer aldığı mitinge İsdemir, MMK Metalurji işçileri de katıldı. Ayrıca mitinge Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak ile Hatay İl Örgütü ve ilçe yöneticileri, CHP, 2021 Emekli Sen, Bakkallar ve Bayiler Odası da destek verdi.

“HEP BİRLİKTE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör, haklı mücadelelerini talepleri karşılanana kadar sürdüreceklerini söyledi. Ardından konuşan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Üretmek istiyoruz, kazandırmak, kazanmak istiyoruz. Bize reva görülen ücret teklifinin benzeri bu bölgede varsa ben özür dileyip buradan ayrılacağım. Fabrikamızın kötü gününde yanında olduk, üretiminde beraber olduk, bu fabrika bizim ihracat bizi, bu bölge bizim, bu ülke bizim. Ama onlar bizim istediğimiz şekilde çalışacaksınız, ‘bizim verdiğimiz paraya razı olacaksınız’ dediler. Biz de asla dedik” diye konuştu.

Bu süreçte müzakereci olduklarını vurgulayan Değirmenci, “Ama onların aynı tavrı devam etti. 40 derece sıcak var diye, tekliflerine evet mi diyecektik. Bir kez daha söylüyoruz ölmek var dönmek yok. Bize 25 bin TL’yi reva görenler utansın. Bu greve birlikte çıktık. Bu sendikacılar eğer yanlış yaparsa yakasına yapışacaksınız. Hep beraber yolumuza devam edeceğiz. Bu mücadele sizinle başladı, siz bitirelim deyince de kadar sürecek” dedi. Değirmenci son olarak sendika olarak işçilere maddi manevi olarak destek olacaklarını dile getirdi.

Mitinge destek veren Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç da belediye olarak her türlü imkanlarıyla yanlarında olacaklarını söyledi.

(Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MGK toplantısında Suriye vurgusu: Terörle mücadeledeki gayretlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğü için

SONRAKİ HABER

Meclis'e ziyaretçi yasağı: Hafta sonu sokak hayvanları kanun teklifi görüşülebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa