26 Temmuz 2024 12:15

Putin-Esad görüşmesinde Erdoğan'ın görüşme talebi gündeme gelmedi

Esad'ın Putin ile Moskova'daki görüşmesinde Erdoğan'ın "Esad ile görüşme" talebinin gündeme gelmediği belirtildi.

Fotoğraf: Kremlin Basın Ofisi

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Moskova'daki görüşmesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Esad ile görüşme" talebinin gündeme gelmediği belirtildi. Putin’in, Esad’dan Erdoğan ile görüşme talebinde bulunmadığı ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Moskova’da dün bir araya geldiği bildirildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin ile Esad Kremlin Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Esad'la uzun süredir bir araya gelmediklerini ve gündemde ele alacakları çok sayıda konunun bulunduğunu söyledi. Putin, "Ticari ve ekonomik ilişkilerimize gelince, burada da birçok konu var. Umut verici gidişatlar da bulunuyor. Umarım bu konuyu da ele alırız” diye konuştu.

Esad da “Bugün dünya genelinde ve Avrasya bölgesinde yaşanan olaylar göz önüne alındığında, bugünkü görüşmemiz tüm detayların ele alınması, olası beklentiler ve senaryoların istişare edilmesi açısından çok önemli” dedi.

ERDOĞAN'IN TALEBİ GÖRÜŞÜLMEDİ

SANA'nın RT'den aktardığı habere göre kaynaklar, Putin ile Esad'ın görüşmesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esad ile görüşme çağrısının gündeme gelmediğini belirtti. 

Putin’in, Esad’dan Erdoğan ile görüşme talebinde bulunmadığını ifade eden kaynaklar, "Rusya Devlet Başkanı, özel elçisi Alexander Lavrentiev aracılığıyla, Cumhurbaşkanı Esad’ın Türkiye ile ilişkilere ilişkin tutumu konusunda önceden tam olarak bilgilendirildi. Bu ilişkilerin, Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi ve Suriye’nin kuzeyindeki tüm terör örgütleriyle mücadeleye ilişkin temellere ve referanslara dayanması gerekiyor." dedi.

Erdoğan, "Biz davetimizi yapacağız, bu davetle Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir. Türkiye'de görüşme konusunda Sayın Putin'in yaklaşımı var. Irak Başbakanı'nın yaklaşımı var. Arabuluculuktan bahsediyoruz, komşumuzla niye olmasın?" demişti.

Esad ise Erdoğan'ın görüşme talebine Türkiyenin Suriye topraklarından çekilmesi, silahlı çetelere verdiği desteği çekmesi şartıyla görüşebileceği yanıtını vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şair Yazar Afşar Timuçin hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

AYM, basın açıklaması nedeniyle öğretmene verilen disiplin cezasına 'hak ihlali' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa