26 Temmuz 2024 15:19
/
Güncelleme: 14:50

Diyarbakır'daki iki kafeye saldırıda 5 gözaltı daha

Diyarbakır Sur'daki Hewş ve Karga kafelerine yönelik ses bombalı ve silahlı saldırıya dair soruşturma kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı.

Diyarbakır'daki iki kafeye saldırıda 5 gözaltı daha

Fotoğraf: DHA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Hewş ve Karga isimli kafelere 11 Temmuz gecesi düzenlenen ses bombalı ve silahlı saldırıya dair soruşturma kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı. Soruşturmada daha önce 3 kişi tutuklanmıştı.

11 Temmuz gecesi gerçekleşen saldırıların hedefinde, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi ve CHP Milletvekili Türkan Elçi'ye ait Karga Kafe ile bitişiğindeki Hewş Kafe vardı. İşletmelere tabancayla ateş açılmış, ses bombası atılmış ve tehditler savrulmuştu. Saldırı sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye almıştı. Görüntülerde, ateş eden kişinin, kolunda dövme bulunan V.G. olduğu belirlenmişti. Ekipler, düzenledikleri "Kantar" operasyonunda V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.Ç.'yi gözaltına almıştı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştı.

Polis, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 5 şüpheliyi daha tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle, şüphelilerin belirlenen adreslerine sabah saatlerinde eş zamanlı "Topuz" operasyonu düzenlendi. 5 kişi gözaltına alınırken aramalarda fişekler de bulundu. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et