26 Temmuz 2024 16:07

Sendikalardan İZSU'ya yönelik gözaltılara kınama

Belediye İş Sendikası, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın gözaltına alınması ile ilgili olarak İZSU Genel müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Açıklamayı okuyan Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, 12 Temmuz akşamı Alsancak'ta akıma kapılarak vefat eden iki vatandaşın ailelerine başsağlığı dileyerek, böyle bir kaza nedeniyle vatandaşların hayatını kaybetmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

"Tekrarının yaşanmaması için kaza siyasi etkiler altında kalınmadan derinlemesine incelenerek tüm boyutlarıyla araştırılmalı ve alınması gereken önlemler alınmalı, kusuru olanlar hakkında da gerekli işlemler yapılmalıdır" diyen Atalay, elektrik şirketinin vatandaşların uyarılarını dikkate almadığı yönünde birçok şikayet basına yansımasına rağmen, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın, emniyete davet edilerek ifadesine baş vurmak mümkünken, polis baskınıyla gözaltına alındığını dile getirdi. “Amaç toplum gözünde CHP'li belediyeleri, çalışanlarını ve yöneticilerini infaz etmek" diyen Atalay, İZSU Genel Müdürlüğüne yapılanın siyasi bir infaz olduğunu söyledi.

Atalay, "Biz adalet, hukuk istiyoruz. Bu süreçte hatası olanların cezalandırılmasını istiyoruz. İktidar ise siyasi ayak oyunlarıyla CHP'li belediyeleri yıpratmak için günah keçileri arıyor. Yapılan hukuk dışıdır. Ayıptır. İnsafsızlıktır" dedi.

DİSK EGE BÖLGE'DEN AÇIKLAMA

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da yaptığı yazılı açıklamada; "Yağmur felaketi sonrası Gediz A.Ş tarafından ihmaller zinciriyle başlayan ve 2 vatandaşı yitirdiğimiz olayın üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Tabi ki ihmaller zincirinin affedilir bir tarafı olmamakla birlikte sorumluların cezalandırılması bizim de talebimizdir" dedi.

İktidarın konuyu siyasallaştırarak malzeme çıkarmak istediğini ifade eden Sarı, Soma katliamı, Ermenek, Zonguldak, Aladağ faciaları sonrasında gözaltıların üst bürokratlar düzeyinde olmadığını hatırlattı.

"Konu muhalefetteki Belediyeler ve bürokratlarına gelince bu kadar hızlı davranılmasını doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz. Buna gösterge olarak da AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın grup toplantısında belediyeleri işlevsiz hale getirmek adına SGK ve vergi borçlarıyla ilgili doğrudan talimat vermesi bu saldırıların işaretidir" dedi.

Tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı olacaklarını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık: Can dostlarımıza yuva olacağız

SONRAKİ HABER

CHP Somali tezkeresine destek vermeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa