27 Temmuz 2024 00:18

 Adana ve Balıkesir’de sokak hayvanları eylemi: “Yasayı geri çek”

Sokak hayvanlarının öldürülmesine yol açacak yasa teklifine karşı Adana ve Balıkesir’de yapılan eylemlerde yasanın geri çekilmesi talep edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edilen ve Genel Kurul’a gitmesi beklenen sokak hayvanlarının öldürülmesine yol açacak yasa teklifine karşı Adana ve Balıkesir’de yapılan eylemlerde yasanın geri çekilmesi talep edildi.

ADANA

Adana Ekoloji Platformu ve Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, 14. gününde Atatürk Parkı’nda nöbet eylemine devam ediyor.

Basın açıklamasını okuyan Gamze Aktaş, Hükümetin hayvan hakları savunucularına yönelik şiddetine dikkat çeken Aktaş, hükümet için zenginlerin çıkarlarını her şeyden önce geldiğini, kent merkezinde yoksulları, köpekleri ve ezilenleri görmek istemediklerini, barınak adı altındaki ölüm kamplarının inşaat şirketlerini zenginleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

“ÇÖZÜM BELLİ, KISIRLAŞTIR, AŞILAT, YERİNDE YAŞAT”

Başından beri belediyelerin, hükümet tarafından yasalaştırılan 5911 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu uygulamadığını ve bu belediyelere herhangi bir yaptırım uygulanmadığını söyleyen Aktaş, "20 yıldır hayvanlara yönelik işkence, istismar ve cinayetler cezasızlıkla ödüllendiriliyor. Kanun hayvan hakları konusunda çok yetersiz olsa da sokakta yaşayan hayvanlar konusunda söylediği çok açık: Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat. Veteriner hekimlerin ve bilim insanlarının önerileri de tek çözümün bu olduğunu ortaya koyuyor: Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat. Yaşam hakkı savunucularının, hukukçuların, hayvanlar için yıllarca direnenlerin önerileri de aynı: Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat" dedi.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Aktaş, yasa teklifine karşı çıkmak için herkesi mahallelerinde, köylerinde, beldelerinde ve şehirlerinde sokaklara çıkmaya davet etti. "Yaşam İçin Yasa ve Hayvan, Yaşam, Özgürlük sayfalarını takip edin ve beraber yol alalım. Hep beraber, kolektif olarak yaşamı savunanların yasasını sokakta yazalım!" dedi. (Adana/EVRENSEL)


BALIKESİR

Edremit Demokrasi Platformu ile Edremit ve Beldeleri Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ortak basın açıklaması yaptı. Altınoluk Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açıklamada basın metnini Ceyda Uzunkaya okudu.

Uzunkaya, “Mecliste görüşülen yasa tasarısı geri çekilsin Ötanazi, uyutma vb. adlar altında canlarımızın katledilmesine izin vermeyeceğiz. Sokak hayvanları için yapılması gereken kısırlaştırma, aşılama ve yerinde yaşatmadır” dedi.

Kitle ıslıklarla, alkışlarla ses çıkararak yasaya tepki gösterdi. “Çek, çek yasayı geri çek”, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin" sloganları atıldı. Açıklama sonrası oturma eylemi gerçekleştirildi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta 5 gün süreyle eylem yasağı

SONRAKİ HABER

Avrupa'nın Gündemi | Macron’un iktidar oyunları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa