27 Temmuz 2024 09:12

CHP Milletvekili Tanal, Ufuk Üniversitesine dair iddiaları sordu

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Ufuk Üniversitesi yönetimi hakkındaki iddialara dair soru önergesi verdi. Tanal, öğrencilerin ve akademik kadronun yaşadığı hak kayıplarının araştırılmasını talep etti.

Mahmut Tanal | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması talebiyle Ufuk Üniversitesi yönetimi hakkındaki iddialara dair soru önergesi verdi. Üniversitede akademik faaliyetlerin durma noktasına geldiği iddialarını soran Tanal, öğrencilerin ve akademik kadronun yaşadığı hak kayıplarının araştırılmasını talep etti.

Tanal, verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği sorularda mal ve hizmet alım sözleşmeleri ile hak ediş işlemleri yapma yetkisinin rektör adına rektör yardımcısına devredildiği, vakıf başkanının toplantılarına katıldığı ve kendi tüp bebek merkezine ilişkin çalışmalarını Ufuk Üniversitesi Hastanesi'nde yaptığı, üniversite dışından ders vermek üzere gelen öğretim üyelerinin ücretlerinin elden ödendiği, 2024-25 eğitim öğretim yılı erken ödeme öğrenci ücretleri duyurusu yapıldığı, Balgat'taki merkez kampüsün yüksek değerli olması nedeniyle üniversiteyi kapanılacak hale getirmenin bilinçli olduğu, mütevelli heyet üyelerinin hangi kriterlerle atandığının sorguladığı, büyük bağışlar alındığı iddialarına yer verdi.

Üniversiteye ilişkin verdiği bir diğer soru önergesinde ise 120 kişilik Tıp Fakültesi'ne 60 öğrenci alarak üniversitenin zarara uğratıldığı, Tıpta Uzmanlık Eğitiminin Sağlık Bakanlığı tarafından durdurulduğu, kritersiz öğretim üyesi ve araştırma görevlisi ilanları verildiği, akademik personelin sözleşmelerinin 6 aylık yapıldığı, üniversite genel sekreterinin ön lisans, personel müdür yardımcısının lise mezunu, öğrenci işleri müdür yardımcısının ise lise mezunu olduğu, yönetimin maaşları ödeyecek para olmadığını belirttiği, mevzuata aykırı şekilde öğrenci diplomalarının sadece rektör imzası ile düzenlendiği, haksız şekilde işten çıkarılan akademik personelin açtığı davalarda yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen mahkeme kararlarının uygulanmadığı, öğrencilerin bu sorunlarla ilgili dilekçe ve görüşme taleplerinin yanıtsız kaldığı iddialarını da sordu.

Tanal aynı zamanda Ufuk Üniversitesi yönetimi tarafından işten çıkarıldıkları için gerekçesiyle dava açan öğretim üyesi sayısını ve neden üniversiteye halen asaleten rektör ataması yapılmadığını da sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail askerlerinin gece Batı Şeria'daki baskınlarında 1'i ağır 7 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları resmi açılış töreni gerçekleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa