27 Temmuz 2024 18:40
Son Güncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2024 11:06

TBMM'de kabul edilen Somali tezkeresi Resmi Gazete'de

TBMM Genel Kurulu'nda TSK’nin 2 yıl süreyle Somali’de görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi. DEM Parti ve CHP hayır oyu verdi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye ile Somali arasındaki savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde TSK'nın Somali'nin deniz yetki alanları dahil olmak üzere iki ülke tarafından müştereken belirlenecek bölgelerinde 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

CHP ve DEM Partinin 'hayır' oyu kullandığı tezkere kabul edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, 26 Temmuz’da Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, söz konusu anlaşmanın, "TBMM Genel Kurulu gündemine gelen en sakıncalı tezkerelerden biri" olduğunu belirtmişti.

Tan, "Bu tezkere kabul edildiği takdirde Türk Deniz Kuvvetleri, adeta bir ateş çemberi konumundaki Somali'de görevlendirilecek. Terörün pençesinde bir iç savaş yaşayan, Etiyopya ile arası gergin olan, kara sularında yoğun korsanlık faaliyetleri cereyan eden ve bir başka çatışma bölgesi Yemen ile burun buruna olan Somali'de Mehmetçiğimizin can güvenliği sorumsuzca tehlikeye atılmaktadır” demişti.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Siyasal, sosyal ve ekonomik ilişkilere değinilen Kararda, “Somali Federal Hükümeti, ülkesinin egemenliğini ve bağımsızlığını güçlendirmek, iç ve dış güvenliğini sağlamak ve ulusal bütünlüğünü temin edebilmek maksadıyla bir yandan savunma ve güvenlik kuvvetlerini yeniden yapılandırma çalışmalarına devam ederken diğer yandan terörle mücadele operasyonlarını sürdürmektedir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SGK'den belediyelerin prim borcu açıklaması: Cami arsası veya kamuya tahsisli bir alan alınmadı

SONRAKİ HABER

Adana LGBTİ+ Dayanışması: Sınır dışı edilen mülteci trans kadın yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa