27 Temmuz 2024 19:02

Erdoğan, belediyelerin SGK borçları tartışmasını sürdürüyor: Borcunuzu ödeyin

Rize’de Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, SGK borcu üzerinden muhalefete yüklenmeye devam ediyor.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı / AA

Paylaş

İktidar ile muhalefet arasında belediyelerin SGK borçları üzerinden süren tartışma devam ediyor. Yerel seçimlerin ardından Erdoğan’ın “yumuşama”, Özel’in “normalleşme” olarak ifade ettiği diyalog süreci sona eriyor, söylemler sertleşiyor.

Rize’de Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan CHP’ye yerel seçim öncesindeki sözlerle yüklendi. Erdoğan, “Borçlarını öderlerse CHP’li belediyeler iş yapamaz, hatta çöpleri bile elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış. İyi de CHP’li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki. CHP deyince çöp çukur çamur akla geliyor” dedi.

ESKİ BAŞKANI DA ES GEÇMİYOR

CHP’yi eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden de hedef alan Erdoğan, “SGK’ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP’li. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68’i CHP’li belediye ve iş tiraklerine ait. Borcu en fazla olan belediyeler, CHP’nin sürekli kazandığı belediyeler. Eski genel başkanları, genel müdürlüğü döneminde SSK’yı batırmıştı. Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu’nun kötü mirasını aynen sürdürüyor” diye konuştu.

ÖZEL’DEN KAVGA YANITI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce Bursa’daki ziyaretleri sırasında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise SGK borçları üzerinden iktidarın baskı hamlesine tepki gösterdi. Özel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek, “Birileri istiyor ki kavga olsun. Elbette kavga ederiz. Ama Tayyip Beyle, Devlet Beyle onlar istiyor diye kavga etmeyiz. Kimlik kavgası yapmayız. Onlarla vereceğimiz kavga asgari ücretin kavgasıdır, çiftçi lerin kavgasıdır” diye konuştu. Seçim sürecinde kendilerine yönelik “Bayrağı indirecek” suçlamaları yöneltildiğini hatırlatan Özel, ne camiyle sorunu ne de cemeviyle sorunları olduğunu söyledi. Partisinin son seçimlerde Bursa’daki her iki kşiden birinin oyunu aldığını dile getiren Özel, ayrıca anket sonuçlarını anımsatarak 3 firmadaki ankette her ay farkı açarak birinci parti olma özelliğini koruduklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis ‘Şimşek’ hızında

SONRAKİ HABER

Aile Bakanı’ndan düşen doğum hızına öneri: ‘Kadını hapset- sömür’ modeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa