27 Temmuz 2024 22:41

Yaşam hakları savunucuları Kadıköy'den seslendi: Yasayı geri çek

Yaşam hakları savunucuları Kadıköy'de bir araya geldi. Yapılan açıklamada "Teklif yasalaşsa bile bu mücadele bitmeyecekç Tek bir dostumuzun tüyüne dokundurmayacağız" denildi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Yaşam hakları savunucuları, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edilen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni İstanbul Kadıköy’de protesto etti.

İskele Meydanı’nda bir araya gelen yaşam hakları savunucuları "Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin" pankartı açtı.

Yapılan açıklamada “Katliamı önce 'uyutmak' diye güzellemek istediler. Sonra 'ötanazi' demeye başladılar. Baktılar ki halkın yasa teklifine yönelik tepkisi azalmıyor, ötanaziyi yasa teklifinden çıkardık dediler. Oysa ötanazi kelimesi tekliften çıkmış olsa da teklif hâlâ katliam teklifi! Yerel yönetimler sokaktaki hayvan popülasyonunun yüksek olduğuna kanaat getirirse, başka hiçbir neden olmaksızın, hayvanları öldürme yetkisine sahip olacak” hatırlatması yapıldı.

“YAŞAM HAKKINI OYLAYAMAZSIN”

Açıklamada “Halktan yasayı gizleyerek jet hızıyla bu katliam yasasını geçirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Zannetmeyin ki, yaşam hakkı bir el kaldır - el indir ile oylanabilir. Siz bu yasayı oylasanız dahi, yaşam hakkını oylayamazsınız” denildi.

Tarihe bir kara leke olarak geçen bu teklifin yasalaşmaması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” denilen açıklamada “Ancak şunun da altını özellikle çizmek istiyoruz: Bu teklif yasalaşsa bile bu mücadele bitmeyecek! Tek bir dostumuzun tüyüne dokundurmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

KİTLE YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Basın açıklamasının ardından kitle Çav Bella şarkısını köpekler için uyarlayarak söyledi, kitle ayrıca şarkıya telefonlarının fenerleri ile eşlik etti.

Yaklaşık iki saat süren eylem sonunda hayvan hakları savunucuları Kadıköy sokaklarında yürüyüşe geçti. "Yasayı geri çek", "Susma haykır, katliama hayır" sloganları ile yürüyen kitleye, çevrede bulunanlar da destek verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olması Meclis'te kabul edildi

SONRAKİ HABER

Grevdeki Yolbulan işçilerinin aileleri: Çocuklarımızın rızkını istiyoruz, alacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa