29 Temmuz 2024 03:05

Spor Kulübündeki istismarın ilk duruşması eylülde: Aileler adalet istiyor

Elâzığ Sosyal Yardımlaşma Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olan İ.B. 4 kız öğernciye cinsel istismarda bulunmasının ardından tutuklandı. İstismara ilişkin dava tarihi 10 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

Paylaş

Elâzığ’da Nisan ayında bir spor kulübünde kız öğrencilere yönelik cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan İ.B. tutuklanmıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de istismar olayını gerçekleştiren İ.B.’yi açığa almıştı.

Elâzığ Sosyal Yardımlaşma Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olan ve aynı zamanda bir lisede teknik öğretmen görevinde bulunan 53 yaşındaki İ.B. hakkında dört kız öğrenci aileleriyle birlikte cinsel istismar suçlamasıyla şikayetçi olmuştu. Soruşturma kapsamında savcılık, delillerin toplanmasıyla, tanık ve mağdur ifadeleriyle, şüphelinin ses kaydının da incelenmesi sonucunda yeterli derecede şüpheyi oluşturacak delil elde edildiği gerekçesiyle İ.B.’nin cezalandırılmasını istedi. Buna göre ilk duruşma tarihi 10 Eylül 2024 olarak belirlendi.

AV. DEMİRKAN: MEVCUT DÜZEN DEĞİŞMELİ

Mağdur öğrencilerin istismar dosyalarını ve öğrencilerin vekilliğini üstlenen Av. Çisel Demirkan, “Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak Elâzığ’da yaşanan istismar dosyasını üstlendik ve gene bir istismar dosyasında çocukların suçlamaya çalışıldığını, ailelere baskı yapıldığını, susturmak için çok korkunç tekliflerde bulunulduğunu öğrendik. Çocuklar, kadınlar ve emekçiler korunmadığı sürece, kanunlar hakkıyla uygulanmadığı sürece baskı ve zulüm değişmeyecek. Yaşadığımız her istismar, her kadın cinayeti, her emek sömürüsü aslında düzenin kendisinden kaynaklanıyor” dedi.

"BU KARANLIĞI DELECEK BİR MÜCADELE BAŞLATTIK"

Av. Demirkan, “Çocuklar istismara karşı susmayıp yaşadıklarını anlattıklarında birçok olayda tekrar tekrar gördüğümüz gibi çocuklara iftira atıldı. Kendi okullarının mezuniyet törenlerine bile katılmalarına izin verilmedi. Ama şunu biliyoruz ki her adım atan, her sesini çıkaran, karanlığa her ışık yakan ve bu karanlığı delmek için bize bu mücadelede güç veriyorlar. Çocuklarımızla bu karanlığı delecek büyük bir mücadele başlattık” şeklinde konuştu.

AİLELER: DAVADAN VAZGEÇMEMİZ İSTENİYOR

Öte yandan mağdur öğrencilerin aileleri de yaşadıkları sıkıntıları anlatarak destek istedi. Çocuklarının hayatları boyunca bir kere yaşayacakları mezuniyet törenlerine bile çağrılmadıklarını ifade eden aileler, “Çocuklarımızın mezuniyetlerine bile tanıklık edemedik. Suçlu bizmişiz gibi gösteriliyoruz. Mağdur olan biziz. Sürekli rüşvetler teklif ediliyor. Davadan vazgeçmemiz isteniyor. Ama asla vazgeçmeyeceğiz. Bu nedenle yanımızda olan herkesten destek bekliyoruz. Bu dava hepimizin davası. Davamıza sahip çıkalım” diye belirttiler. (Elâzığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afşar Timuçin son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Dünya Hepatit Günü: “Hepatitte aşı hastalıktan korumaya yetiyor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa