29 Temmuz 2024 01:39

Polonez işçileri kaymakamlığa yürüdü: Kaymakam işçiyi azarladı

Direnişteki Polonez işçileri polis müdahalelerine karşı Çatalca Kaymakamlığına yürüdü. Sendika yöneticilerini 'şov yapmakla' suçlayan kaymakam, önce işçileri azarladı sonra 10 kişiyle görüşmeye geçti.

@tekgida/x (eski adıyla Twitter) hesabından paylaşılan videodan ekran görüntüleri

Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Polonez işçileri, polis müdahalelerine karşı Çatalca Kaymakamlığına yürüdü. "Burası gösteri yeri değil" diyen Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, işçileri azarladı.

Tek Gıda-İş Sendikası, Polonez işçilerine dönük yeni polis müdahalesini, "Polonez işçisi birkez daha fabrikaları önünde saldırıya uğradı! İşçiler şuan Çatalca Kaymakamlığı önüne yürüyor" ifadeleriyle duyurdu. Sendikadan yapılan paylaşımda slogan atan işçilerin videosuna yer verildi.

Tek Gıda-İş X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaşılan bir diğer video ise kaymakamlık önünden geldi.

Paylaşılan videoda sendika yöneticisini "şov yapmak"la suçlayan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'in, "Ben devletin kapısını size açtım dinlemek için, siz burada... siz değil de birileri miting gösteriye dönüştürdü" dediği görüldü. Kaymakamın bu sözlerine işçiler "dayak yedik" diye tepki gösterdi.

Sendikadan yapılan ikinci paylaşımda ise "Polonez işçileri Kaymakamlık önüne ulaştı. Kaymakam işçilerden 10 kişilik bir temsilci ile görüşme talep etti. Görüşme bitene kadar işçiler Kaymakamlık önünde bekleyişlerini sürdürecek!" ifadelerine yer verildi.

İŞÇİLER DİRENİŞE DEVAM EDİYOR

Kaymakam görüşmesinden çıkan işçiler direnişe devam edeceklerini duyurdu. İşçiler, polis tarafından kapatılan fabrikanın önü açılmadığı sürece kaymakamlık önünde oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.

İstanbul Çatalca’da bulunan Yaklaşık 360 işçinin çalıştığı Polonez fabrikasında Tek Gıda-İş sendikasında örgütlenen işçiler işten çıkarılmıştı. Kod-46 ile işten çıkarılan işçi sayısı 127’i aşarken, fabrika önünde direnişini sürdüren işçilerin önüne dikilen polis barikatı, direnişteki işçilere biber gazıyla müdahale etmişti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclisten geçen Somali tezkeresini yorumlayan Doç. Dr. Hakan Güneş: İktisadi amaçlar için riskli sahaya giriliyor!

SONRAKİ HABER

Venezuela'da devlet başkanı seçimini Maduro'nun kazandığı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa