29 Temmuz 2024 12:45

Seyhan Avşar, Yasin Ekrem Serim ve Halil Falyalı ortaklığının belgesini paylaştı

Gazeteci Seyhan Avşar, Lefkoşa Büyükelçiliğine atanan Yasin Ekrem Serim ile öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı arasındaki ortaklığın belgesini paylaştı.

Halil Falyalı (solda), ortaklık belgesi ve Yasin Ekrem Serim (sağda) | Fotoğraflar: Cüneyt Özdemir/YouTube, Seyhan Avşar/X, Dışişleri Bakanlığı/X

Paylaş

Gazeteci Seyhan Avşar, Dışişleri Bakan Yardımcısıyken önceki gün Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanan Yasin Ekrem Serim'in, Kuzey Kıbrıs'ta öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ile iş ortaklığının belgesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Avşar, paylaşımında "Dünden beri Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanan Yasin Ekrem Serim’in bir dönem mafya lideri Halil Falyalı’nın ortağı olduğunu hatırlattığım habere ilişkin 'belge var mı?' diye soruluyor. Şirket ortaklığından bahsediyoruz nasıl belgesiz yazılabilir ki. Merek edenler için işte o belge" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Seyhan Avşar, Yasin Ekrem Serim'in, Falyalı'nın ortağı olduğunu belirtmişti. Avşar'ın aktardığına göre, uzun yıllar örtülü ödeneğin başında bulunan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Maksut Serim’in, Dışişleri Bakan Yardımcısı koltuğunda oturan oğlu Yasin Ekrem Serim ile diğer oğlu Halil İbrahim Serim, Falyalı ile şirket ortağıydı. Şirketin kurulduğu tarihte de Halil Falyalı hakkında Türkiye’de yakalama kararı bulunuyordu.

Belgeye göre Northern Associates Trading Limited (Kuzey Ortakları Şirketi) isimli şirket 3 ortak tarafından 22 Aralık 2020’de kuruldu. Ortaklar ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim’in oğulları Halil İbrahim Serim ve Yasin Ekrem Serim ile Halil Falyalı.

TAZMİNAT DAVASI REDDEDİLMİŞTİ

Yasin Ekrem Serim, Falyalı ile arasında ortaklık değil "satış anlaşması" olduğunu iddia ederek, "İddiaları avukatım aracılığıyla yargıya taşıdım. Bahse konu hususla ilgili bir ortaklık söz konusu değildir. Bir bina satışı söz konusudur. Bununla ilgili de gerekli belgeleri avukatım aracılığıyla mahkemeye ileteceğiz, yargıda takibini yapacağız" demişti.

Serim’in şikayetiyle açılan Avşar’a açılan 250 bin TL tazminat davası, 8 Ocak 2024'te Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen ikinci duruşmada reddedilmişti.

ÖLDÜRÜLEN FALYALI, ABD VE TÜRKİYE'DE ARANIYORDU

Girne’de 8 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Halil Falyalı, ABD tarafından kara para aklama ve uyuşturucu ticareti suçlarından aranıyordu. Yasa dışı bahis pazarında etkili olduğu belirtilen Falyalı hakkında Türkiye’de de yakalama kararı bulunuyordu.

Falyalı'nın ismi Sedat Peker'in ifşa videolarında da gündeme gelmişti. Peker, eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya giderek iki ülke arasındaki uyuşturucu rotasını görüştüğünü öne sürmüş, Yıldırım'ın Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın misafiri olduğunu ve Falyalı'nın "uyuşturucu para trafiğini yönettiğini" iddia etmişti. Ayrıca Falyalı’nın elinde siyasilere yönelik şantaj görüntüleri arşivinin bulunduğunu iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye'de vatandaşlar: Organize Sanayi Bölgesi'ndeki dumandan nefes alamıyoruz

SONRAKİ HABER

Arjantin’in aşırı sağcı lideri Milei'den Venezuela’da darbe çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa