29 Temmuz 2024 13:46

Arjantin’in aşırı sağcı lideri Milei'den Venezuela’da darbe çağrısı

Arjantin’in Devlet Başkanı Javier Milei, Venezuela silahlı kuvvetlerine darbe çağrısı yaptı. Ülkede sağın çeşitli temsilcileri de benzer açıklamalar yaptı.

Javier Milei | Fotoğraf: Arjantin Devlet Başkanlığı

Paylaş

Venezuela’da pazar günü gerçekleşen ve Ulusal Seçim Konseyi’nin mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kazandığını ilan ettiği başkanlık seçimleriyle ilgili sosyal medyadan bir mesaj paylaşan Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei darbe çağrısı yaptı. 

Milei büyük harflerle “Diktatör Maduro, defol” başlığı attığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Venezuellalılar Nicolas Maduro’nun komünist diktatörlüğüne son vermeyi seçti. Veriler muhalefetin ezici zaferini ilan ediyor ve dünya yıllarca süren sosyalizm, sefalet, çöküş ve ölümden sonra yenilgiyi kabul etmelerini bekliyor. Arjantin yeni bir sahtekarlığı tanımayacaktır ve silahlı kuvvetlerin bu kez demokrasiyi ve halkın iradesini savunmasını beklemektedir.” 

Benzer şekilde Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino da “Chavista diktatörlüğüne karşı oy farkı çok büyük. Tüm eyaletlerde yüzde 35’in üzerinde oy kaybettiler” iddiasında bulundu.

Eski Devlet Başkanı Mauricio Macri de “Venezuelalıların çoğunluğu yüksek sesle ve net konuştu: Maduro iktidarı bırakmalı. Şimdi Venezuella Silahlı Kuvvetleri kendilerini tarihin doğru tarafına koyma fırsatına sahipler” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye'de vatandaşlar: Organize Sanayi Bölgesi'ndeki dumandan nefes alamıyoruz

SONRAKİ HABER

Arhavi'de HES ve maden projelerine tepki: Mehmet Cengiz'e, Limak'a, Kolin'e verecek hiçbir şeyimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa