29 Temmuz 2024 14:22

İzBB emekçileri: Amacımız insanca yaşamak

İzBB emekçilerinin özgür toplu sözleşme mücadelesi sürüyor. Ödenmeyen sosyal denge tazminatları için iki ayı aşkın süredir eylemde olan emekçiler, belediye binası içinde eylem yaptı.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler; özgür toplu sözleşme ve sosyal denge tazminatları için başlattıkları eylem iki ayı aşkın süredir devam ediyor.

 İzBB binası içerisinde 4 No’lu hol önünde bir araya gelen emekçiler, “Sadaka değil toplu sözleşme”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla holleri dolaştı. 1 No’lu hol önüne gelen emekçiler temsili toplu sözleşme masası kurdu. Daha sonra gerçekleştirilen basın açıklamasında metni Tüm-Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş okudu.

Keleş sözlerine toplu sözleşme görüşmelerinde iki ay geçmesine rağmen anlaşmanın sağlanamadığını söyledi.

"MEMURLARIN MAAŞLARI HACİZLİK"

Keleş, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz memurları da derinden etkilemekte, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında her gün biraz daha yoksullaşmaktayız. Belediyemizde çalışan yaklaşık bin memurun maaşlarına haciz gelmiştir. Ve son aylarda ekonomik çıkmaz içine giren memurların, çareyi borçlarını bir kağıt parçasına yazıp intihar ederek hayatlarına son vermekte bulduğunu üzülerek görüyoruz” dedi.

CHP’li birçok belediyede 16 bin 750 TL’yi aşan ve her altı ayda bir memur maaşlarına gelen zam kadar artışların olduğu toplu sözleşmelerin yapıldığını belirten Keleş, “Birçok CHP’li belediye 20 bin liranın üzerinde ve her altı ayda memur maaşlarına gelen zam kadar artış olacak şekilde sözleşme imzalarken, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan memurlardan bunun esirgenmesi, emekçilerde biz üvey evlat mıyız duygusu uyandırdığını ifade etmek isteriz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a seslenen Keleş, “Değerli Başkan; son iki aydır memurlar kesilen sosyal denge tazminatlarından dolayı mutsuz ve öfkelidir. Haklarını geri almak için sendikal ve anayasal haklarını kullanarak, demokratik tepkilerini gösteriyorlar. Bu etkinliklerin hak temelli olduğunu kabul etmek ve saygı göstermek demokrasinin gereğidir. Siz, soran, sorgulayan, eleştiren, haksızlıklara boyun eğmeyen bir toplum istiyorsanız, belediye emekçilerinin kesilen sosyal denge tazminatının geri kazanılması için hayata geçirdiği eylem ve etkinlikleri cezalandırmak yerine, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılması olarak değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Sendika olarak hiçbir zaman sizi veya CHP’yi yıpratmak gibi bir düşüncemiz olmadı, olmayacakta. Yaptığımız eylem ve etkinliklerin tek amacı ailemizle ve çocuklarımızla insanca yaşamaktır. Bunun böyle bilinmesini isteriz. Sayın Başkan; sizden yeni bir hak talebinde bulunmuyoruz. Tarafınızdan yapılmasını beklediğimiz, var olan haklarımızın enflasyon karşısında erimemesi için her altı ayda bir memur maaş artışı oranında gelen zammın yansıtıldığı öneriyi emekçilerin onayına sunmaktır. İki aydır hak mücadelesi veren belediye emekçilerinin sabrı kalmadı, bir an önce toplu sözleşmenin imzalanmasını istiyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam