29 Temmuz 2024 15:31

Filistin'in Ankara Büyükelçisi: Mahmud Abbas Türkiye'ye gelecek

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'yi ziyaret etme ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme davetini kabul ettiğini açıkladı.

Murat Çetinmühürdar/TCCB

Paylaş

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, tarihi henüz belli olmamakla birlikte, Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'yi ziyaret etme ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme davetini kabul ettiğini açıkladı.

İiletişimin devam ettiğini belirten Mustafa, “Bu ziyaret için uygun tarihin diplomasi kanalıyla ve kurallara uygun olarak belirlenmesi hâlâ yürürlükte” dedi.

Büyükelçi Mustafa, Mahmud Abbas’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TBMM'de konuşma yapması için bir davet mektubu aldığını teyit etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu Rize'de katıldığı bir etkinlikte Abbas'ın TBMM'ye davet edildiğini ancak olmusuz yanıt verdiğini dile getirmişti: "Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, 'Parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı'. Kim bu? Yeniden Refah'ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Mahmud Abbas'ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz. Parlamentomuzu biz evelallah hak yolda olan herkese açarız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de inşaattan düşen 17 yaşındaki çocuk işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hakkari'de düğüne polis baskını: Kürtçe şarkı söyleyen müzisyen ve düğün sahiplerini gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa