29 Temmuz 2024 16:21

Polonez işçileri Meclis gündeminde: Ürdünlü sömürücülere karşı sessiz mi kalacaksınız?

EMEP Milletvekili İskender Bayhan, işten atılan Polonez işçilerinin mücadelesini Meclis gündemine taşıdı. Bayhan, “Ürdünlü sömürücülere karşı sessiz kalmaya devam mı edeceksiniz?" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Çatalca’da bulunan Polonez fabrikasında çalışan 100’den fazla işçinin tazminat hakları gasp edilerek işten çıkarılması ve direnişlerinin kolluk kuvvetleri tarafından müdahaleye uğramasını Meclis Genel Kurul gündemine taşıdı.

“SÖMÜRÜCÜLERİN ELLERİNDE KOD 46 HANÇERİ VAR”

Memlekette estirilen sermaye terörünün boyutlarının arşa vardığını söyleyen Bayhan, “Çatalca’da bulunan ve yüzde 77’si Ürdünlü sömürücülere yüzde 23’ü ise yerli işbirlikçilerine ait olan Polonez fabrikasında çalışan 127 işçi yoldaşımız, anayasal haklarını kullandığı için işten atıldılar. Ucuz emeğe dayanan, güvencesiz, aşağılayıcı, onur kırıcı vahşi sömürü düzenine karşı Tek Gıda-İş sendikasında örgütlenen işçiler 11 gündür direniyor. Sömürücülerin ellerinde yine İş Kanunu 25/2 ve Kod 46 hançeri var. Yine yanlarında sömürücülerin bekçiliğini yapan, gaz ve kalkanlarla işçilere saldıran kaymakam ve polis gücü var” dedi.

Saray’a ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a seslenen Bayhan, “Cenneti büyük sermaye ve yerli-yabancı tekeller satın aldı diye düşünüyor her halde. Çünkü hep onlara hizmet ediyorlar. Emekleri ve onurları için kararlıca direnen Polonez işçileri soruyor: Anayasal haklarımız için üzerinize düşeni yapacak mısınız? Yoksa Ürdünlü sömürücülerin suçları karşısında sessiz kalmaya devam mı edeceksiniz?​” diye konuştu.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisinden "halay gözaltıları"na tepki: Kutuplaştırmaya karşı çözüm barış ve eşitliktir

SONRAKİ HABER

Kamu emekçilerine sadaka müjdesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa