29 Temmuz 2024 16:54

Gündem "Vergi arsızlığı" | Karaca: İktidar bu yüzden Evrensel'i çökertmek istiyor

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, vergi kanununa imza atan AKP’li vekillerin, ülkeyi kendileri için vergi cenneti haline getirdiğini ortaya seren Evrensel'e yönelik ilan yasaklarını gündeme getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada; vergi kanununa imza atan AKP’li patron milletvekillerinin, ülkeyi kendileri için vergi cenneti haline getirdiğini ortaya seren gazetemiz Evrensel'e yönelik ilan yasaklarını gündeme getirdi.

“Günlerdir vergi kanununa imza atan AKP’li patron milletvekillerinin ülkeyi kendilerine vergi cenneti haline getirdiğini, bir kuruş vergi ödemediğini konuşuyoruz. Halkın sırtındaki vergi küfesi her gün ağırlaşırken, 700'ü aşkın kâr rekortmeni şirketin zarar göstererek vergi ödemediğini konuşuyoruz. Maliye Bakanlığının bu suçlara göz yumduğunu gösteren itiraf niteliğindeki açıklamasını konuşuyoruz. Kim çıkarttı bunları ortaya? Evrensel Gazetesi. Yıllardır Basın İlan Kurumu'nun ilan kesme cezalarıyla sesini kesmeye çalıştığı Evrensel Gazetesi” diyen Karaca “Herhalde şimdi daha anlaşılır olmuştur iktidarın neden Basın İlan Kurumu sopasıyla Evrensel gibi gazeteleri ekonomik olarak çökerterek ortadan kaldırmak istediği” ifadelerini kullandı.

GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEYECEKSİNİZ 

Evrensel'in ortaya çıkardığı bu gerçekleri gündem edip iktidardan hesap sorarken, aynı zamanda gazetelerin, gazetecilerin üstündeki Basın İlan Kurumu (BİK) yasakları garabetini de gündem etmek gerektiğini dile getiren Karaca, gerçeklerin üstünü "Fahrettin Altungillerin" örtmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li belediyeler hangi hattan gidecek?

SONRAKİ HABER

"Porland’da 5 sene çalışanı hasta diye hiçbir fabrika almaz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa