29 Temmuz 2024 18:10

Havalimanında bir şişe su 55 TL: "Su fiyatına maksimum limit getirilmeli"

0.5 litrelik suyun İstanbul Havalimanındaki fiyatı 55, Sabiha Gökçen Havalimanındaki fiyatı 40, İstanbul Havalimanına 500 metre yakınlıktaki bir benzin istasyonundaki fiyatı 10 TL.

0.5 litrelik suyun İstanbul Havalimanındaki fiyatı 55, Sabiha Gökçen Havalimanındaki fiyatı 40, İstanbul Havalimanına 500 metre yakınlıktaki bir benzin istasyonundaki fiyatı 10 TL | Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Havalimanları ve özel hastanelerde bakkal ve market fiyatlarının 4, 5 ve 6 katına satılan sular yurttaşların tepkisine yol açıyor.

Havalimanlarında birçok ürün piyasada satıldığının birkaç katı fiyata satılıyor. Su fiyatları ise bakkal ve marketlerin 4 ve 5 katı seviyesinde. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında 0.5 litre suyun fiyatı 40 TL. İstanbul Havalimanına 500 metre yakınlıktaki bir benzin istasyonunda suyun fiyatı 10 TL iken İstanbul Havalimanında ise 55 TL! Türkiye’de en çok kullanılan havaalanlarından Antalya Havalimanında bir şişe suyun fiyatı 40 TL. En temel ihtiyaçlardan suyun keyfi olarak fahiş fiyatlardan satıldığını ve bir kontrol mekanizması da bulunmadığını belirten bir yurttaş, “Nerede satılıyorsa satılsın su fiyatına maksimum bir limit getirilmeli. Ticaret Bakanlığı suyu bu fiyattan fazla satanları cezalandırmalı” dedi.

Satıcıların istedikleri fiyatlardan rahatça satış yapabilmesini Ticaret Bakanlığının denetleme mekanizmasının çalışmamasına bağlayan Tüketici Hakları Derneği İstanbul Kadıköy Şube Başkanı Canan Ülkü Abbasov, “Denetim mekanizmalarının olmayışı ve cezasızlık fahiş fiyattan satış yapılmasına imkan tanıyor” ifadelerini kullandı. Abbasov, “Düzenli denetimler ve caydırıcı cezalar uygulanmalı” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

6 aydır ev hapsinde olan gazeteciler: "Evlerimiz cezaevine dönüştü"

SONRAKİ HABER

Cinsel istismar davasında babaya takipsizlik | Savcılık: Görgü tanığı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa