29 Temmuz 2024 18:12

SES: “Balcalı Hastanesinin tadilatı yeni eğitim yılına tamamlanıp, emekçilerin deprem parası ödensin”

SES Adana Şubesi, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin depremde hasar görmesi nedeniyle bazı bölümlerin taşınmasının ardından yaşanan zorluklara dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin depremde hasar gördüğü için bazı bölümlerinin taşınması nedeni ile yaşanan zorluklara dikkat çekerek güçlendirmeler tamamlanarak poliklinik ve servislerin yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesini istedi.

Açıklamayı yapan SES Adana Şube Eşbaşkanı Erol Eren, ayrıca depremden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline ödenen tazminatın deprem nedeni ile boşaltılan Balcalı’da çalışan işçi ve memurlara da ödenmesini istedi. 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin bazı bölümleri riskli olduğu gerekçesi ile 21 Şubat 2023 tarihinde güçlendirilmek üzere boşaltıldı. Ancak depremin üzerinden 18 aya yakın süre geçmesine rağmen henüz tamamlanmadı. SES Adana Şube Eş Başkanı Erol Eren, uzayan sürenin emekçiler ve hastalara yaşattığı sorunlara dair bir yazılı açıklama yaptı.

“HASTALAR VE ÇALIŞANLAR ZORULUK ÇEKİYOR”

Deprem sonrasında Yüreğir Devlet Hastanesine taşınan genel cerrahi, dahiliye, cildiye, nöroloji yoğun bakım ve doğumhane bölümlerinin fiziki yetersizlikler nedeniyle zorlandığını belirten Eren, polikliniklerden başlanarak güçlendirme işlemlerinin devam ettiğini ifade etti. Yeni açılan onkoloji binası ve çocuk polikliniklerinin diğer bölümlere hizmet verdiğini belirten Eren, tüm bu bölümlerin dağınık olması nedeniyle hastalar ve çalışanların zorluk çektiğini söyledi.

“BALCALI EMEKÇİLERİNE DEPREM ÖDEMESİ YAPILSIN”

Geçtiğimiz yıl 11 Mayıs’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile 6 ay süresince yapılan 2 bin 59 lira 99 kuruşluk ödeme, Adana'da sadece Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerinde görev yapan personele yapıldığını hatırlatan Eren, ilçede birçok bina gibi ciddi hasar gören ve boşaltılan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin bulunduğu Sarıçam ilçesi bu ödemeyi alan ilçeler arasında yer almadığını söyledi.  Eren, “Biz SES olarak soruyoruz: Deprem parası alacaklar listesine Sarıçam ilçesi eklenemez miydi?" dedi.

“YENİ EĞİTİM YILINA YETİŞTİRİLSİN”

Eren, "51 yıllık birikimi ve geleneği olan Tıp Fakültesi, bilim üreten bir markadır. İlk 5 bine giren Tıp Fakültesi öğrencilerinin tercih ederek eğitim görüp mezun oldukları için Türkiye'nin sayılı tıp fakültelerindendir. Bunun için ülkemiz ve coğrafya için çok değerlidir. Bir an önce üniversite kampüsündeki poliklinikler ve servislerin güçlendirme işlemlerinin yapılarak çalışanların güvenli iş yerlerinde çalışmaları ve hastaların güvenli hastanelerde tedavi görmeleri sağlanmalıdır. Yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesini istiyoruz. Biz SES olarak bu konuların takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismar davasında babaya takipsizlik | Savcılık: Görgü tanığı yok

SONRAKİ HABER

İHD Mersin Şube: Tutuklulara Kürtçe mektup ve kitap verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa