30 Temmuz 2024 11:25
Son Güncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2024 16:52

İngiltere’de dans okulunda bıçaklı saldırı: 3 çocuk öldü, 10 kişi yaralandı

İngiltere'deki bir dans okulunda Taylor Swift konseptli etkinlik sırasında bıçaklı saldırı yaşandı. 3 çocuk öldü 8'i çocuk 10 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili 17 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İngiltere’de bir dans okulu etkinliği sırasında düzenlenen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden çocuk sayısı 3'e yükselidi. Saldırıda 8 çocuğun daha yaralandığı ve bunlardan 5'i ile olay sırasında yaralanan 2 yetişkinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Merseyside Emniyet Müdürü Serena Kennedy, dün Southport kentindeki bıçaklı saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 9'u çocuk 11 kişinin yaralandığını açıkladı. Kennedy, kentteki Hart Caddesi'nde bulunan dans okulundaki ABD'li şarkıcı Taylor Swift konseptli etkinliğe katılan çocukların hedef alındığını aktardı. Olayın "Terör saldırısı olarak değerlendirilmediği" vurgulandı. Polis, saldırıyla ilgili 17 yaşındaki bir çocuğun cinayet şüphesiyle gözaltında olduğunu ve sorgusunun sürdüğünü ifade etti.

Merseyside polisinden yapılan son açıklamada, yaralanan üçüncü bir çocuğun daha hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "9 yaşındaki kız çocuğu bu sabah erken saatlerde hastanede hayatını kaybetti. Dün ölen çocukların 6 ve 7 yaşlarında kız çocukları olduğunu teyit edebiliriz" ifadesi kullanıldı.

Başbakan Keir Starmer, saldırıyla ilgili paylaştığı mesajında, “Southport'tan korkunç ve sarsıcı haberler geliyor. Düşüncelerim olaydan etkilenen herkesle birlikte. Polise ve acil servislere hızlı müdahaleleri için teşekkür etmek istiyorum. Durum geliştikçe gelişmelerden haberdar ediliyorum" dedi.

İngiltere Kralı 3. Charles ise mesajında, “Eşim ve ben bugün Southport'ta meydana gelen son derece korkunç olayı duyduğumuzda derin bir şok yaşadık. Trajik bir şekilde hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevdiklerine ve bu gerçekten dehşet verici saldırıdan etkilenen herkese en içten başsağlığı dileklerimizi, dualarımızı ve en derin taziyelerimizi gönderiyoruz” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de kamyonla işçi servisi çarpıştı, 10 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

3 kızı tutuklandı, kendisi de ev hapsinde: Halay da mı terörist?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa