30 Temmuz 2024 13:29

Venezuela, 7 ülkeden diplomatik personelini çekmesini istedi

Venezuela hükümeti, devlet başkanı seçimine ilişkin tutumları nedeniyle Arjantin, Şili, Kosta Rika, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay'ın diplomatik personelini ülkeden çekmesini istedi.

Nicolas Maduro | Fotoğraf: Pedro Rances Mattey/AA

Paylaş

Venezuela hükümeti, devlet başkanı seçimine ilişkin açıklamaları nedeniyle 7 Latin Amerika ülkesinden diplomatik personelini Venezuela'dan "derhal" çekmesini istedi.

Venezuela hükümetinden yapılan açıklamada, ülkede 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçimiyle ilgili Arjantin, Şili, Kosta Rika, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay'ın yöneticilerinin, ülkenin içişlerine müdahale anlamına gelen ifadeler kullandığı belirtildi. Bu gerekçeyle, bu ülkelerden Venezuela'daki diplomatik temsilcilerini derhal çekmesi talep edildi.

Nicolas Maduro hükümetinin de bu 7 ülkedeki tüm diplomatik personelini çekeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Venezuela, kendi kaderini belirleme hakkına sahiptir. Venezuela, barış ve birlikte yaşama ortamını tehdit eden tüm bu eylemlere karşı gerekli önlemleri almaya muktedirdir. Seçim sonuçlarını görmezden gelmeye çalışan bu açıklamaları en sert şekilde reddediyoruz."

Söz konusu ülkeler, yaptıkları açıklamalarda, devlet başkanı seçiminden duydukları "derin endişeyi" bildirmişti. Ayrıca bu ülkeler, Venezuela'da gerçekleştirilen seçim sonuçlarının tam olarak gözden geçirilmesi için Amerikan Devletleri Örgütü'nü (OAS) "acil" toplantıya çağırmıştı.

Ulusal Seçim Konseyi, Maduro'nun seçimi yüzde 51,20 oy oranıyla kazandığını açıklamıştı. Venezuela muhalefeti ise Seçim Konseyi açıklamasını kabul etmeyerek Maduro’nun mağlup olduğunu iddia etmişti. Muhalefetin adayı Edmundo González yaptığı açıklamada “Venezuelalılar ve tüm dünya ne olduğunu biliyor” demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eski Hatay Valisi Doğan hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

İzBB emekçileri çocuklarıyla eylemde: “Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa