30 Temmuz 2024 14:00

Maduro'dan darbe çağrılarına katılan Musk'a: Kavga mı istiyorsun, edelim o zaman

Elon Musk, Venezuela'da darbe çağrılarına katıldı, Maduro "Kavga mı istiyorsun? Edelim o zaman" diye karşılık verdi.

Fotoğraf: Pedro Rances Mattey/AA

Paylaş

Tesla'nın patronu ve eski adıyla Twitter olarak bilinen X'in sahibi Elon Musk, tartışmalı Venezuela seçimlerinin ardından darbe çağrılarına katılarak orduya seslendi.  Venezuela'da gerçekleştirilen seçimlerin ardından tekrar devlet başkanı seçildiği ilan edilen Nicolas Maduro ise kendisine alaycı ifadeler kullanan Musk'a  "Kavga mı istiyorsun? Edelim o zaman" diye karşılık verdi.

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso, devlet başkanı seçimini mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kazandığını açıklamıştı. Venezuela Muhalefeti ise Seçim Konseyi açıklamasını kabul etmeyerek Maduro’nun mağlup olduğunu iddia etti.

Muhalefet oy sayım sonuçlarını göremediklerini, sonuçların doğrulanması için oy verme makineleri tarafından düzenlenen tüm oylama sonuçlarını sunulmasını talep ediyor. Ülkenin farklı kentlerinde seçim sonuçlarına karşı eylemler düzenleniyor.

DARBE ÇAĞRILARINA KATILDI

Latin Amerika ülkesinde bu gelişmeler yaşanırken Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei başta olmak üzere bölge ülkelerinin devlet başkanları, seçim sonuçlarını tanımadıklarını ilan ederken orduya darbe çağrıları yaptı.

ABD seçimlerinde Donald Trump'ı desteklediğini açıklayan Elon Musk da darbe çağrısı yapan Milei'nin paylaşımını retweet'lemişti. Kendisi de askeri darbe çağrısı yapan Musk, "Ordu halkın iradesini desteklerse Maduro için her şey biter" paylaşımında bulunmuştu.

Musk, X hesabından yaptığı paylaşımlarda Nicolas Maduro için "diktatör", "palyaço" ifadelerini de kullanmıştı.

Maduro ise ABD'li milyarder Elon Musk'a tepki göstererek, "Kavga mı istiyorsun? Edelim o zaman. Elon Musk, ben hazırım" diye konuştu.

"Sosyal medya sanal bir gerçeklik yaratıyor ve bu sanal gerçekliği kim kontrol ediyor?" diye soran Nicolas Maduro, "Yeni baş düşmanımız, ünlü Elon Musk. Kavga mı istiyorsun? Edelim o zaman. Elon Musk, ben hazırım. Senden korkmuyorum, Elon Musk. Kavga edelim, nerede istersen" ifadelerini kullandı.

MUSK: EŞEK DAHA ÇOK ŞEY BİLİYOR

Elon Musk ise sahibi olduğu sosyal medya platformu üzerinden Maduro'nun basın toplantısından alınan bir videoyu paylaşarak İspanyolca, "Eşek Maduro'dan daha çok şey biliyor" sözlerini yazdı.

Musk'ın alıntıladığı paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı: "Büyük olasılıkla hile yoluyla yeniden seçilen gayri meşru Venezuela lideri Nicolás Maduro, 'baş düşmanı' olarak adlandırdığı Elon Musk'a savaş ilan ediyor. Elon Musk'ın uzay roketleriyle Venezuela'yı işgal etmek istediğini iddia ediyor."

Musk iki gün önce ise ABD seçimlerinde Demokrat Partinin başkan adayı olan Kamala Harris’in yapay zekayla üretilen, "Ben Kamala Harris, Demokrat başkan adayınızım çünkü Joe Biden bunadığını nihayet TV tartışması sırasında ifşa etti" ifadelerinin yer aldığı bir ses kaydını paylaşmıştı. Musk'ın bu paylaşımı tepki çekmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İzBB emekçileri çocuklarıyla eylemde: “Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız”

SONRAKİ HABER

Köylüler altın madene karşı imzaları Valiliğe küfelerle taşıdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa