30 Temmuz 2024 16:35

Muğla'da sağlıkçılar şiddete karşı iş bıraktı

Bodrum'da Mustafa Hürkal Tezvar adlı hekimin şiddete maruz kalması protesto edildi: “Aile hekimlerinin şiddete maruz kalmasının sorumlusu bu sistemi kurgulayan ve angaryaları dayatan iktidardır.”

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Muğla Bodrum'da Ortakent-Yahşi ASM hekimlerinden Dr. Hürkal Tezvar'ın uğradığı şiddet sonucu yoğun bakımda kaldırılması ile ilgili olarak Muğla SES Şubesi iş bırakma eylemi yaptı.

Ayrıca aralarında Muğla Tabip Odası, Aydın Tabip Odası, SES, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği'nin de olduğu çok sayıda sendika ve meslek örgütü; şiddete uğrayan ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Dr. Hürkal Tezvar ile ilgili olarak basın açıklaması düzenledi.

Muğla Ortakent-Yahşi Aile Sağlığı Merkezinde bir hasta yakını tarafından şiddete maruz kalan Tezvar'ın işyerinin önünde biraraya gelen sağlık emekçileri adına açıklamayı Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Çetin Erdolu okudu.

“SORUMLUSU HEKİMLERE ANGARYA DAYATAN İKTİDARDIR”

Sağlıkta şiddet haberinin duyulmadığı bir günün olmadığını belirten Erdolu, "Bunun tek suçlusu 30 yıldır süren sağlıkta piyasalaşma ve sağlığın ticari bir meta, hastanın müşteri olarak görüldüğü sağlık sistemidir" dedi. 3 dakikada bir randevu ile hasta bakmaya zorlanan kamu hastanesi hekimlerinin, 4 bin nüfusu olmasına rağmen bir o kadar da misafir hastaya bakmaya zorlanan tatil yöresi aile hekimlerinin şiddete maruz kalmasının sorumlusunun bu sistemi kurgulayan ve angaryaları hekimlere dayatan sağlık bakanlığı ile kışkırtılmış sağlık talebinden oy devşiren iktidar olduğunu vurguladı.

"HASTALAR MÜSTERİ DEĞİL NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ BEKLEYENVATANDAŞLARDIR"

Yeni Sağlık Bakanı'nın göreve başlar başlamaz, "Birinci önceliğimiz hasta memnuniyetidir" şeklindeki beyanının talihsiz olduğunu ifade eden Erdolu, "Bakış açısı bu olan yönetimin hekim ve sağlık çalışanlarını memnuniyet aracı olarak gördüğü ve hizmet talep edenler karşısında değersizleştirdiği aşikardır" dedi.

Hastaların memnun edilebilir müşteri değil nitelikli sağlık hizmetiyle tedavi edilen vatandaşlar olduğu anlaşıldığı zaman sağlıkta şiddetin ortadan kalkacağını dile getiren Erdolu, "Bu arada yaşam mücadelesi veren aile hekimi arkadaşları için iş bırakan aile hekimlerini mesai denetimiyle taciz eden idarecileri denetimde değil şu an burada yanımızda görmek isterdik" dedi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam