30 Temmuz 2024 15:59

Gazeteci Ruşen Takva, Van’daki ırkçı yazılama haberi nedeniyle tehdit ediliyor

Van'daki Kürtçe trafik uyarılarına ırkçı yazılama yapan çocuğun TEM Şubede görevli polis tarafından yönlendirildiğini ortaya çıkaran gazeteci Ruşen Takva, haber sonrası tehdit edildiğini duyurdu.

Fotoğraf: Ruşen Takva

Paylaş

Gazeteci Ruşen Takva, Van'da belediyenin Kürtçe trafik uyarılarının üzerine “Türkiye Türktür, Türk kalacak” yazan 16 yaşındaki lise öğrencisinin polis tarafından yönlendirildiğini ortaya çıkardığı haberinin ardından tehdit edildiğini açıkladı.

Takva, dün Kısa Dalga’da yayımlanan haberinde, görüştüğü çocuğun bir avukat ve TEM Şube'de görevli bir polis tarafından yönlendirildiğini aktarmıştı.

Haberin ardından tehdit edildiğini açıklayan Takva, sosyal medya hesabından "Bugün yaptığımız ve bence önemli bir gazetecilik başarısı olan ‘Van’da yazılamaları yapan çocuk; avukat ve TEM polisinden fikir almış’ haberinin ardından, bana ulaşılabilecek her kanaldan sistematik olarak tehdit ediliyorum.  Ayağımız taşa değse, sorumluları bellidir!" paylaşımını yaptı.

Bianet'ten Hikmet Adal'a da konuşan Takva, sosyal medyada "polis görünümlü trol hesapların" kendisini tehdit ettiğini söyledi. Tehditlerin hem özel mesaj yoluyla hem haber ve gönderilerinin altına yapılan kamuya açık yorumlarla geldiğini aktardı.

Takva “Sarı torbalı ölüm tehdidinden tut da gözaltı tehdidine kadar yüzlerce yorum var. Hakaret ve küfürleri saymıyorum bile” dedi.

Takva, “Haberden sonra paylaştığım her gönderinin altında örgütleniyorlar. Artık mesele bu haberi geçmiş durumda. Ne yazarsam hedef gösterip, itibar suikastına uğratmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Takva, “Onlar da bir gazetecinin elindeki tek gücün güvenilirlik olduğunu biliyorlar. O sebeple her habere ‘yalan bu haber’ yazarak o güvenirliği baltalamaya çalışıyorlar. Hoş ejderha olsalar kâr etmez ama bunların gazına gelen yüz binlerce insan var” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri hava koşulları nedeniyle iptal edildi

SONRAKİ HABER

Tecavüz faili Bilgili'ne verilen hapis cezası kararı onandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa