30 Temmuz 2024 17:53

Tuğrul Türkeş’e Osman Kavala izni çıktı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP’li Tuğrul Türkeş’in cezaevindeki Osman Kavala ile görüşmek için yaptığı başvuruya dair “İstediği zaman, uygun bir günde görüşebilir” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP’li Tuğrul Türkeş’in cezaevindeki Osman Kavala ile görüşmek için yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığının “sümen altı” ettiği sözlerini eleştirdi, “İstediği zaman, uygun bir günde görüşebilir” dedi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen ve 2 bin 463 gündür cezaevinde tutulan Osman Kavala ile görüşeceğini duyuran AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in açıklamalarına yanıt verdi. Bakan Tunç, “Sayın Türkeş’in ziyaretiyle ilgili problem yok. İstediği zaman, uygun bir günde görüşebilir” dedi.

Türkeş’in başvurunun sümen altı edildiği yönündeki sözlerinin doğru olmadığını savunan Tunç, Türkeş ile telefonda konuştuğunu ve Adalet Bakanlığında hiçbir dosyanın sümen altı edilmeyeceğini söylediğini aktardı. Tunç, Türkeş’in bu sözlerini kendisine yakıştıramadığını söyledi. 

Öte yandan MHP’nin Kavala ziyareti açıklamaları nedeniyle kendisini hedef almasına tepki gösteren AKP’li Türkeş, “30 yıldır soy ismimden ekmek yiyor hepsi. Sonra da Türkgün gazetesinde Türkeş’in çocuklarına saldırıyorlar. 30 yıldır mirasını yedikleri Türkeş’in kendi çocuklarını yetiştiremediğini her fırsatta ifade ediyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kreşin kapatılmasına tepki gösteren EÜ emekçileri: Kamuda ticaret istemiyoruz

SONRAKİ HABER

Çocukların ölümüne sebep olan kazada B.A. serbest bırakıldı, aile tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa